به نقل ازکتاب سرزمین مهر،
*به عنوان اولین پرسش چه شد که به فکر تاسیس چنین موسسه ای افتادید؟
سالها کار در خیریه های مختلف مرا متوجه کمبودهایی از جمله وجود خیریهای خاص حمایت از تحصیل فرزندان خانواده های یتیم شهر کرد. مراجعاتی که به اینجانب در خانه گلهای بهشت و نیز در شورای شهر میشد نیز درتقویت باورم نقش داشت.
*بعد از اینکه به ضرورت تاسیس این خیریه رسیدید چه کردید؟
قبل از هر چیز فکرم را با افراد متعددی در میان گذاشتم، بلا استثنا همه آنرا تایید کردند و برای همکاری نیز اعلام آمادگی نمودند.
*و حتما بعد از این مرحله عزم را برای اجرایی کردن فکرتان جزم کردید؟
بله از تعدادی از علاقه مندان محلات مختلف برای تشکیل هیئت امنا و هیئت مدیره دعوت شد و پس از آن سراغ ثبت شرکت رفتیم و از آنجا که فرماندار هم در جریان کار بود، توانستیم شرکت را ثبت کنیم و کار خودمان را با پوشش دادن چندین محصل یتیم شروع کردیم.
*اهداف تشکیل موسسه خیریه بهشت امید در اساسنامه چه چیزهایی تعریف شده است؟
شناسایی فرزندان یتیم در حال تحصیل شهر و سعی در مرتفع سازی نیازهای آنها، تقویت بنیه درسی دانش آموزان، ایجاد ارتباط بین موسسه و مدرسه و خانواده به صورت محرمانه، ارائه مشاوره فردی، تحصیلی و خانوادگی، اشتغال فرزندان فارغالتحصیل و دانشجو و همچنین مادران توانمند و صاحب حرفه و تامین کمک هزینه ازدواج دختران تحت پوشش.
*نحوه عمل موسسه چگونه است؟
مدجویان پس از مراجعه و تایید نیازمندیشان، تحت حمایت موسسه قرار میگیرند. البته گاه بهزیستی و یا کمیته امداد افرادی را به ما معرفی میکند.، ضمن اینکه تحقیقات مستقلی صورت گرفته و نظریه مدیر مدارس هم گرفته میشود.
*چه حمایتهایی را مد نظر دارید؟
اصلیترین هدف حمایت از تحصیل فرزندان خانواده های یتیم است. به این منظور کمک ها از بدو ثبت نام شروع شده و کتابهای درسی و لوازم التحریر در طول سال تامین میشود. دو بار در سال، یکی اول سال تحصیلی و یکی برای عید نوروز برای خرید کامل پوشاک و کفش به فروشگاههای طرف قرارداد آنها معرفی میشود.
*برای رفع مشکلات غیر درسی دانشآموزان تحت پوشش هم فکری کرده اید؟
بله دانش آموزان با همکاری مدیران مدارس رصد میشوند و در صورت نیاز به مشاوره به مرکز مشاوره خیریه و مشاوران همکار معرفی میشوند.
*اگر دانش آموز تحت پوششی به هر دلیل ادامه تحصیل نداد، حمایت مرکز از وی قطع میشود؟
سعی بر این است که برای وی شغلی پیش افراد مطمئن پیدا شود تا حرفهای بیاموزد.
*کمک های دیگری هم به آنها و خانوادهاشان میکنید؟
بله چندین سبد کالا در طول سال به مناسبت های مختلف به خانوادهای دانش آموزان مددجو با مواد غذایی متنوع داده میشود که البته در این کمکها همه خانواده در نظر گرفته میشوند.
*در حال حاضر( مرداد1399) پس از چهار سال فعالیت چند خانواده با چند مددجو از کمکهای حمایتی شما برخوردارند؟
120 خانواده با حدود 150 نفر مددجو، چون از بعضی خانوادها چند فرزندشان تحت پوشش خیریه هستند.
*حمایت خیران، از خیریه چگونه است؟
بسیار خوب و گاه دور از انتظار میباشد به همین دلیل انباری تدارک دیده شده که لوازم التحریر و مواد غذایی اهدایی در آنها نگهداری میشود تا در طول سال تحصیلی در صورت نیاز در اختیار آنها قرار گیرد.
*در فکر احداث مکانی برای خیریه نیستید؟
چرا خیریه تصمیم دارد قطعه زمینی با مساحت استاندارد بر اساس نیاز موسسه تهیه و با کمک خیرین نسبت به ساخت و ساز آن اقدام کند.
*مددجویان خیریه دختر و پسر هستند و معمولا دخترها زودتر ازدواج میکنند در این صورت کمکی خیریه به آنها میکند؟
بله با اینکه تهیه جهیزیه هدف اصلی نیست ولی در حد توان خیریه، کمک های در خصوص جهیزیه به آنها می شود.
پی نوشت
1- عبداله کیانی خوزانی فرزند شکراله متولد 5 فروردین 1338 کارشناس مدیریت، کنشگر اجتماعی، عمرانی و خیریهای، شهردار شهرهای فریدونشهر، درچه، دستگرد برخوار، ورنامخواست، سده لنجان، عضو شورای اسلامیشهر خمینیشهر در دور اول، دوم، چهارم و پنجم، عضو و چندین دوره رییس شورای استان اصفهان.