نخودبریزی خمینیشهر توسط اعضای شورای ثبت میراث معنوی در تاریخ 30 دی 1397 در فهرست آثار ملی به شماره 1724 ثبت گردید، اما مراسم رونمایی از این مصوبه در روز پنجشنبه 23 آبان در عصارخانه بازار ورنوسفادران توسط سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری خمینی شهر برگزارشد.
نخود بریزی خمینیشهر مهارتی منحصر به منطقه است که از قدیمالایام توسط نخودبریزها در بازار ورنوسفادران و برخی دیگر از مناطق شهرستان رایج بوده است. در این حرفه طی فرآیندی از نخود محصولی به نام نخودچی تولید می شود. این محصول در ردیف آجیلها همراه با کشمش خورده میشود و آرد آن در پخت بعضی عذاها از جمله قرمزه و کباب شامی و کتلت مصرف میگردد. در سال 1398 بنابر اعلام اداره صنعت، معدن و تجارت، سالانه ۹۶۰ تن نخود و نخودچی در خمینیشهر تولید و به شهرهای مختلف کشور صادر میشود. تعداد کارگاهای این مهارت در بازار ورنوسفادران در زمان ثبت مهارت به حدود 15 کارگاه کاهش یافته است.
http://daneshnam.ir/hq8