تاریخ تولد: 3 فروردین 1340
محل تولد: خمینی شهر اصفهان
تاریخ شهادت: 28 خرداد 1367
شهادت: عملیات مرصاد
مدت حیات: 27 سال
شهید محمدمهدی عموشاهی در 3 فروردین 1340 در روستای اصغر آباد، از توابع شهرستان خمینی شهر اصفهان، به دنیا آمد. پدرش کشاورز بود و مادرش خانه دار. او مقطع ابتدایی را با موفقیت به اتمام رساند و در سال 1359 مدرک دیپلمش را در رشته ریاضی اخذ کرد.
محمدمهدی در آن ایام به مسائل علمی و اجتماعی علاقه زیادی داشت برای همین اغلب اوقات کنار درس به کتابهای مرتبط با این دو موضوع رجوع میکرد. او در دوران دبیرستان عضو انجمن اسلامی بود. با شروع نهضت امام خمینی(ره)، وی که مجذوب بیانات امام شده بود و مسیر حق را در صحبتهای ایشان دیده بود در کنار سایر انقلابیون به توزیع اعلامیههای امام مشغول شد.
سال 1359 بخاطر علاقهاش به مجموعه سپاه وارد این ارگان شد و مسئولیت تحقیق و بررسی وضعیت داوطلبان خدمت در سپاه را به عهده گرفت. مدتی نگذشته بود که چند نفر از آشنایان پیشنهاد حضور در ارتش را به او دادند. محمدمهدی هم در آزمون ورودی دانشگاه افسری ارتش شرکت کرد و با کسب نمره عالی وارد این دانشگاه شد. وی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه با درجه ستوان دومی برای طی دوره آموزش توپخانه برگزیده شد.
او با تمام تلاش و دغدغهای که برای درست انجام دادن مسئولیتش در ارتش داشت از فعالیتهای نیروهای سپاه غافل نشد و همواره برای برقراری امنیت شهر به کمکشان میرفت. از جمله کارهایی که همراه نیروهای داوطلب سپاه انجام میداد محافظت از مهدیه تهران در زمان مراسمات بود. چون در آن ایام مهدیه تهران از جمله مناطقی بود که مورد هجوم منافقین قرار میگرفت و فاجعه به بار میآمد.
شهید عموشاهی سعی میکرد در محیطهای دانشجویی حضوری مفید داشته باشد برای تحقق بخشیدن به این امر، به تشکیل انجمن اسلامی دانشگاه روی آورد و در راستای فعالیتهای مذهبی، دانشجویان را برای حضور در نماز جمعه ترغیب میکرد چون معتقد بود نماز جمعه از جمله مکانهای آگاهی بخش به مردم است.
اوایل انقلاب که هنوز امور سروسامان نگرفته بود همراهی با روحانیت و افراد شاخصی چون شهید بهشتی بسیار راه گشا بود. مخصوصا در دوران بنی صدر که افکار انحرافی او باعث بهم ریخته شدن اوضاع شده بود و توسط چند تن از خائنین به مجموعه ارتش راه پیدا کرده بود. در این ایام شهید عموشاهی که فردی دلسوز برای انقلاب بود، اطلاعاتش را بالا برد و با مراجعه به حزب جمهوری و طی صحبتهای مختلف با شهید بهشتی توانست حرکتهای انحرافی را در دانشگاه شناسایی کرده و از بروز حوادث مختلف جلوگیری کند، از جمله این حوادث طرح توطئه اعتصاب در دانشکده افسری به رهبری گروه انجمن حجتیه بود که به اطلاع دفتر امام رساند و این حادثه اتفاق نیفتاد.
شهادت
شهید محمدمهدی عموشاهی زمان عملیات مرصاد ریاست حفاظت اطلاعات لشکر 88 زاهدان را برعهده داشت. در این عملیات تعدادی از نیروهای خودی زمان شناسایی مفقود شده بودند و عموشاهی با توجه به مسئولیتی که داشت تصمیم گرفت برای پیدا کردن آن ها اقدام کند؛ اما زمانی که مشغول جستوجوی یارانش بود در خاکریزی منافقین به او و چند تن از همراهانش حمله کرده و آن ها را در تاریخ 28 خرداد 1367 به شهادت رساندند.