سه شنبه, 13 آذر 1403 Tuesday 3 December 2024 00:00

عنوان :        صابون پزی


تاریخچه:       حداقل ازاوایل دوره قاجار در سده صابون تولید می شده است


مواد اولیه:     پی گاو وگوسفند،سود سوزآور


لوازم:            ظرف یا پاتیل مناسب، سوخت


مراحل کار:
صابون محلی درکارگاه ها وخانه ها تولید می شد، درخانه ها بشکه ها ودیگ هایی بود که درزیرآن با بوته، بعد با چوب وبعد با گازوییل آتش درست می کردند تا پی و چربی ها را آب کنند. چربی گاو وگوسفند ازقصاب هاودباغ ها تهیه می شد.
به چربی آب شده، سودا (سود سوزآور) اضافه می گردید. 2 تا 3 بار آب ظرف حاوی چربی وسود عوض می شد تا ناخالصی هایش گرفته شود. بعد که محتوی ظرف سفت می شد، اصطلاحا قالب زده یعنی با ابعادی برش داده می شد .سپس قالبها در معرض آفتاب قرارمی گرفت تا خشک شود. چون دراثر خشک شدن پیچ برمی داشت.صابون تولیدی به صابون پیچ معروف بود.صابون تولیدی به مصارف بهداشتی ونمدمالی می رسید.

نوشتن دیدگاه