دهمین کنفرانس بین المللی تجارت الکترونیک با رویکرد بر گردشگری الکترونیک در تاریخ۲۷ فروردین ۱۳۹۵ تا ۲۸ فروردین ۱۳۹۵ توسط پژوهشکده مدیریت دانشگاه اصفهان و تحت حمایت سیویلیکا در شهر اصفهان برگزار شد. به گزارش دانشنام به نقل از خبرگزاری صدا و سیما استادان دانشگاه های داخلی و بین المللی با ارائه جدیدترین مقالات علمی و کارگاه های آموزشی در خصوص چالش های نوین جهانی مانند اینترنت اشیا، گردشگری هوشمند و الکترونیک از کشورهای ایران، استرالیا، انگلیس، ایتالیا، آمریکا، چین، مالزی و تایوان در این همایش شرکت داشتند. دکتر علی صنایعی دبیر علمی کنفرانس با بیان اینکه رویکرد جدید شهرداری اصفهان بر اساس معرفی این شهر به عنوان شهر خلاق، توجه به دانایی محوری است، اظهار امیدواری کرد: این کنفرانس سرآغازی برای حرکت اصفهان به سوی شهر هوشمند و الکترونیک باشد. پروفسور جعفر جعفری استاد دانشگاه آمریکا و نماینده سازمان جهانی گردشگری، پروفسور سن مورگان استاد دانشگاه از استرالیا، پروفسور لی پینگ استاد دانشگاه از کشور چین و تی کینگ استاد دانشگاه از کشور تایوان به عنوان استادان بینالمللی در این کنفرانس حضور داشتند. مدیر کل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در این نشست علمی گفت: اینترنت و فضای مجازی در حال حاضر انقلاب جهانی ایجاد کرده و قدرت را در دست گرفته است.
دکتر زهرانی رکن اصلی سیاست را قدرت و رکن اصلی اقتصاد را نیز صنعت اعلام کرد و بیان داشت: این در حالی است که امروز اطلاعاتی که از سیستمهای کامپیوتری و گوشیهای تلفن همراه خارج میشود قدرت نفوذ زیادی در بین جامعه جهانی دارند.
وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به انقلاب چهارم ارتباطات باید فهم بحرانهای جهانی شدن را نیز داشته باشیم، افزود: این در حالی است که هنوز در کشور افرادی هستند که تفکر جهانی شدن دارند و دنیا به سمت فراجهانی شدن مسایل را نگاه میکنند.
وی در ادامه تمایز قایل شدن بین مدرنیته و غربگرایی را از دیگر شاخصههای مورد نظر برای حرکت به سمت فرا جهانی شدن دانست. مدیر کل دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه راهکارهای تحقق راه اندازی گردشگری الکترونیکی باید اجرایی شود، افزود: باید توجه داشته باشیم که گردشگرانی که به کشور ایران میآیند تمایلی به دیدن آنچه در غرب می بینند ندارد و به دیدن فرهنگ اصیل ایرانی و توسعههای فرهنگی در کشور ایران تمایل دارند.
زهرانی با اشاره به اینکه گردشگری یکی از ابزارها و مولفههای بسیار مهم در اقتصاد مقاومتی است، افزود: امروزه دیگر نفت و فرآوردههای نفتی نمیتواند اقتصاد کشور را پیش ببرد و ایجاد زیرساختهای گردشگری امری مهم است.