رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به ۴۵۰ سقط جنین برای جلوگیری از معلولزایی در سال ۹۴ گفت: علاوه بر اختلالات ژنتیکی، ممکن است؛ آلودگی هوا نیز در تولد کودکان ناقصالخلقه موثر باشد.
به گزارش دانشنام به نقل از ایلنا، انوشیروان محسنی بندپی در نشست خبری خود به مناسبت هفته بهزیستی گفت:
بهزیستی درموضوع اختلالات ژنتیکی نیز ورود پیدا کردهو در سه استان کرمان، مازندران و اصفهان برای خانوادههایی که ریسک بالایی در اختلالات ژنتیکی دارند آزمایش و مشاوره را اجباری شده تا معلول زایی کنترل شود.
وی تصریح کرد: در سال ۹۴، ۴۵۰ سقط جنین داشتیم که اگر مداخلات علمی صورت نمیگرفت منجر به دنیا آمدن کودکانی با معلولیت بالا میشد و یا جان مادر با ادامه حاملگی به خطر میافتاد.
رئیس سازمان بهزیستی تصریح کرد: با سقط این ۴۵۰ جنین ۱۵۰ میلیارد تومان در بهزیستی صرفهجویی شد و باید توجه کنیم که علاوه بر این تولد این نوزادان که به طور میانگین ۱۵ یا ۱۶ سال عمر میکردند میتوانست به فروپاشی خانواده نیز منجر شود.
محسنی بندپی اظهار کرد: ۲۶۰ مرکز ژنتیکی که ۲۰ مرکز آنها متعلق به بهزیستی است و باقی مراکز خصوصی است در زمینه اختلالات ژنتیکی با بهزیستی همکاری میکنند. به کسانی که نیاز به مشاوره و آزمایش ژنتیک دارند اما هزینه انجام آن را ندارند نیز به صورت رایگان خدمات ارائه میشودو در قانون جدید عنوان شده که برای زوجهایی که مشاوره ژنتیک برای آنها الزامی است ازدواجشان ثبت نشود.
وی تصریح کرد: همچنین درصدد تحلیل عوامل معلولزایی نیز هستیم، زیرا تمامی این معلولیتها به دلیل اختلالات ژنتیکی نیست زیرا ممکن است موارد دیگری همانند گاز رادون یا آلودگی هوا در تولد کودکان ناقصالخلقه موثر باشد.
محسنیبندپی اظهار کرد: خط ۹۶۲۸ برای اعتیاد راهاندازی شده است و تاکنون ۳۸۰ هزار تماس برای مشاوره داشته است. در سال جاری قصد داریم که خطوط مشاوره را در تهران و برخی کلانشهرها ۲ برابر کنیم و اتاق فکری برای پردازش و تحلیل مشاورهها و مطالعات و پیگیری مشاورهها راهاندازی کنیم.