سه شنبه, 16 بهمن 1403 Tuesday 4 February 2025 00:00

کتاب به سبک تاریخ شفاهی برپایه اظهارات حاج علی و چند نفر از راویان و شاهدان و همراهان وی در 20 گفتار تنظیم و نگارش یافته است.
در روایت اول فخاری خاطرات زندگی مادرش را که حکایت از گوشه هایی از زندگی سخت مردمان و قحطی‏ ها دارد مرور می‏کند. خواننده در ضمن خواندن این روایت شناختی از اوصاع اسفریز یکی از آبادیهای ماربین پیدا می‏کند. در گفتار دوم و سوم و چهارم قهرمان کتاب خواننده را با شیرین زبانی همراه خود می‏کشد تا با خانواده و فراز و نشیب‏ های زندگی و شغل و دغدغه‏ هایش آشنا سازد. روایت‏ های بعدی روشن می‏سازد که روزها سپری می‏شود تا به پیروزی انقلاب و شروع جنگ تحمیلی می‏رسد و استاد علی همچنان روال عادی زندگی خود را طی می‏کند تا اتفاقات بعدی او را به جبهه می‏کشد که ادامه آن جانبازی و قطع نخاع است. روایت ‏های این دوران با جذابیت خاصی تعریف شده است که نشان می‏دهد چگونه قطع نخاع استاد علی شرایط جدید و نا شناخته ‏ای را پیش روی وی می‏گذارد. در گفتارهای بعدی وی از چگونگی کنار آمدنش با شرایط سخت جانبازی قصه ‏ها نقل میکند و اینکه چگونه به فعالیت در جامعه به جای گوشه نشینی می‏پردازد. قهرمان داستان نقل می‏کند که در نهایت با شرایط جدید به تدریج کنار می ‏آید و به فصل جدید یعنی مقاومت و خیراندیشی و سازدگی وارد می‏شود. حاصل این دوران پربرکت، احداث مجموعه باقرالعلوم، فعال کردن ورزش معلولان و ظهور قهرمانان متعدد در سطح استان و کشور و حتی ملی از خمیتی شهر و ساخت ورزشگاه شهدای اسفریز است که روایت‏ های آن هم از زبان جانیاز دفاع مقدس و هم شاهدان و همراهان وی خواندنی و عبرت آموز است.
کتاب تاریخ شفاهی مردی از اسفریز خواننده را به دنبال خود می کشد تا بفهمد چگونه مردی از اسفریز، بلچرنشین اما راست قامت با همه مشکلات می‏جنگد و در این راه بسیاری از انسانهای چهارستون درست را پشت سر می‏گذارد.
گفتنی است کتاب مذکور در هفته کتب و کتابخوانی در سالن بصیرت شهرداری در روز شنبه 26 آبان به همت سازمان فرهنگی اجتماع و ورزشی شهرداری رونمایی شد و صحنه هایی از قدردانی از جانباز قطع نخاعی خیر و پیشران کارهای اجتماعی را به نمایش گذاشت.

موارد بیشتر

اشکال یابی پرتال ترنیان

جلسه

اطلاعات مشخصات

حافظه استفاده شده

پرس و جو پایگاه داده