اسامی دیگر:کله جوش،کال جوش، دوغ گرمه و قروتی
مواد لازم
پیاز، کشک، گردو، نعنا حشک، زردچوبه، نمک و کشمش
کالاجوش از عذاهای سنتی ایرانی است که در برخی مناطق ار جمله شهرستان خمینی شهر طرفداران خود را دارد. در جزئیات محتوا و نام و نیز شکل مصرف هر منطقهای ویژگی خودش را دارد.
طرز تهیه در محلات خمینی شهر:
ابتدا پیازها را خورد کرده و تفت می دهیم. سپس به آن زردچوبه و نعنا و معز گردو خرد شده می افزاییم وکمی تفت می دهیم. پس از آن آب افزوده و با جوش آمدن آب کشک ساییده را اضافه می کنیم و پس از مدت کوتاهی از روی خرارت بر می داریم. معمولا کشک دارای نمک است ولی اگر نیاز بود نمک نیز اضافه می کنیم.
چند نکته:
در بعضی مناطق همراه پیاز سیر نیز استفاده می شود.
در بعضی مناطق بادمجان سرخ شده همراه آن مصرف می شود.
در خمینی شهر معمولا نان را خورد کرده و روی آن کلا جوش ریخته و چند دانه کشمش نیز اضافه می کنند.
مصرف کلا جوش در فصول سرد رایج تر است.
این غذا سریع آماده شده و غذایی مقوی محسوب می شود.