جمعه, 02 آذر 1403 Friday 22 November 2024 00:00

نام:                                                                        شوربا آلوچه


مواد لازم:

برنج (ترجیحا نیم دانه شمال یا لنجان):                             1 پیمانه


سبزی (گشنیز، جعفری، تره، شوید، نعنا و ترخون):              500 گرم


آلوچه (ترجیحا ریز):                                                  500 گرم


پیاز:                                                                     2 عدد متوسط


نعنا خشک:                                                             کمی


روغن، نمک، فلفل و زردچوبه:                                     به میزان لازم


سکنجبین:                                                             در صورت تمایل

 

طرز تهیه:
آلوچه ها را شسته به همراه سبزی که ریز خرد شده و1/5 پیمانه آب می گذاریم بپزد. زردچوبه را هم در همین زمان اضافه می کنیم تا غذا هنگام پخت با بوی زردچوبه همراه نباشد. سبزی و آلوچه ها که پخت، برنج را که از قبل شسته و خیس نموده ایم همراه با روغن و نمک و فلفل اضافه می کنیم. شعله را کم کرده و در ظرف را گذاشته و می گذاریم تا جا بیفتد.
کمی از پیاز و نعنا خشک را که جداگانه سرخ کرده ایم درون شوربا ریخته و بقیه را برای تزیین کنار می گذاریم. ضمنا از آن جا که این غذا باید روان باشد در صورت سفت شدن کمی آب به آن اضافه می کنیم و دوباره روی شعله می گذاریم تا قوام بیاید.

 

نکته ها:
شوربا آلوچه ملیّن بوده و برای کسانی که از کرم کدو رنج می برند خصوصا کودکان مفید است.
طبع این غذا سرد و تر است. برای رفع سردی آن می توان کمی سکنجبین به آن اضافه کرد که البته اگر برای رفع کرم کدو سرو می شود باید ترشی آن حفظ گردد.
بهترین زمان برای پخت این غذا هنگام بار دادن درختان آلو است.
این غذا در دیگر شهرها هم به روش کمی متفاوت طبخ می شود مثلا در اصفهان به جای آلوچه (گوجه سبز) از آلوی خشک استفاده می شود.

نوشتن دیدگاه