جمعه, 14 ارديبهشت 1403 Friday 3 May 2024 00:00

دیگر اسامی: آماج، بوسه آبدار، اوماچ

اماج نوعی آش سنتی ایران و بعضی دیگر کشورها مانند افغانستان ترکیه تاجیکستان و آذربایجان است که به روش خود در پیشینه شهر تهیه و بیشتر در روزهای سرد زمستانی مصرف می شود.

روش تهیه آش اماج

ماده اصلی آن، آرد است. آرد را در کف سینی ریخته، روی آن آب پاشیده و با کف دست آن را به‌هم می‌زنند تاخمیر شود. خمیرها، را به شکل دانه‌های ریز و نامنظمی به‌اندازۀعدس، در می آورند ودر معرض آفتاب قرار می دهند. تا نیم‌خشک شود. به این خمیرها اوماج می گویند

پیازهای حرد شده را تفت داده و به آن زردچوبه و نمک اضافه می‌کنند. سبزی‌ها را خرد کرده و بعد به آن آب اضافه کرده و وقتی آب به جوش آمد سبزی‌ را به مواد آش اضافه می‌کنندو با شعلۀ کم می‌جوشانند. در پایان، اماج‌ها را به آش اضافه کرده و آن را مرتب هم می‌زنند تا به‌هم نچسبند. زمانی‌که اوماج‌ها به اندازۀ کافی باد کنند، آش آماده شده است. بعضی عدس پخته نیز به آش اضافه می کنند.

طرز تهیه سنتی در خمینی شهر

آب را با سبزی توی قابلمه ریخته می گذاریم تا سبزی بپزد. آرد را توی سینی پهن کرده با دست کمی آب رویش می پاشیم تا آردها به صورت گلوله های کوچک در بیایند. کمی روغن به سبزی ها اضافه کرده و آردهای گلوله شده را هم به مواد می افزاییم. پس از آن نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده، می گذاریم تا آش جا بیفتد. البته پس از ریختن آرد آش را مرتب هم می زنیم تا سفت نشود و ته نگیرد.

مواد لازم برای 4 نفر:

سبزی آش:                          یک فنجان خرد شده

آرد:                                   یک فنجان

آب:                                   1/5 لیتر

نمک، فلفل، زردچوبه:             به میزان لازم

روغن:                               مقداری

نکته ها:

* این آش به سبب روانی و داغی اش غذای مناسبی برای افطار است.

* در شهرهای دیگر به این آش، عدس و یا دال عدس پخته هم اضافه می کنند.

نوشتن دیدگاه