نان گلی
یکی از شیرینی هایی است که ریشه در پیشینه خمینی شهر دارد و روزگاری شیرینی اصلی منطقه محسوب می شد. به آن نوشکری گلی هم می گفتند.امروزه این شیرسنی همچنان طرفدار دارد و حتی شیرینی فروشی های اختصاصی دارد.
مواد لازم:
آرد سفيد، شكر، آبليمو، روغن مايع، گلاب، بكينگ پودر، وانيل و هل
مواد لازم جهت تهيه نان گلي براي چهار نفر:
آرد سفيد: 250 گرم
شكر: 100 گرم
مربّا: 50 گرم (شكر آب كرده را با مقدار اندكي آبليمو 10 دقيقه بجوشانيد تا حالت مربا بگيرد)
آب: نصف ليوان
روغن مايع: 1 استكان
گلاب : 1 قاشق
بكينگ پودر: 1 قاشق غذاخوري
وانيل و هل: در صورت تمايل
مواد لازم براي تهيه گُل:
آب: 1 ليوان
شكر: يك استكان و نصف
گلاب: 1 استكان
نشاسته: 100گرم
مربا آلبالو يا پودر آلبالو يا آب لبو: به مقدار لازم
طرز تهیه:
شكر، آب و گلاب را روي حرارت مي گذاريم، وقتي به جوش آمد، نشاسته را كه از قبل با آب باز كرده ايم، اضافه کرده و هم مي زنيم تا سفت شود. اكنون به مقدار لازم –آنقدر كه قرمزي گل نياز دارد- مربا آلبالو را به مواد اضافه كرده و كنارمي گذاريم.
آرد و شكر را مخلوط كرده و آب را كم كم اضافه مي كنيم. سپس مربا، گلاب، بكينگ پودر و روغن مايع را هم اضافه كرده و خوب مخلوط مي كنيم تا خميري سفت و يكدست حاصل شود. اگر خمير شل بود کمی آرد اضافه می کنیم.
روي تخته مخصوص را با کمی آرد می پوشانیم و خمیر به دست آمده را روی آن گذاشته و با وردنه صاف مي كنيم. با قالبی گرد، خمیر را به دایره هایی کوچک تقسیم می کنیم. نان ها را در شكر مي غلطانيم و در سيني فر قرار مي دهيم. حالا با قيف مخصوص، گل ها را روي اين نان ها قرار داده و در فر با درجه حرارت 200 سانتي گراد به مدت كمتر از نيم ساعت مي گذاريم تا بپزد.