فهرست مطلب
اشکنه از جمله غذاهای اصیل ایرانی است. این غذا قدمتی طولانی دارد و معمولا با نان میل می شود.
انواع اشکنه: اشکنه اوجز، اشکنه اودوغ • اشکنه سیب زمینی، اشکنه پیاز، اشکنه سیب زمینی پیاز، اشکنه گوشت یا قرمه، اشکنه سرکه یا شیره، اشکنه ماست، اشکنه کشک ، اشکنه آلوچه، اشکنه آلبالو، اشکنه قروت، اشکنه گردو، اشکنه ماش، اشکنه اسفناج، اشکنه تخممرغ
در خمینی شهر و پیشینه آن بیشتر اشکنه تخممرغ
با روش زیر پخته می شود:
اول پیازها را بشویید و با یک چاقو مناسب خرد کنید و سپس در یک قابلمه آن را سرخ کنید.
وقتی که پیاز ها طلایی شدند. آرد و شنبلیله را به آن اضافه کنید و مقداری آن را تفت دهید. و در آخر کار زردچوبه را اضافه کنید.
سپس ۳ تا ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید.
تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و آن ها را کاملاً هم بزنید.وآنها را به آرامی به محتوای قابلمه اضافه کنید و دائماً آن را یا یک قاشق هم بزنید. تخم مرغها را می توان بدون بهم زدن درسته به محتوای قابلمه اضافه کرد.
مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه میزان فلفل و نمک را امتحان و تنظیم کنید. پس از کمی قل خوردن اشکنه حاضر است.