پنج شنبه, 13 ارديبهشت 1403 Thursday 2 May 2024 00:00


نویسنده :محمد علی شاهین
پس از اعتراضات علنی امام خمینی در سال 42 و تبعید ایشان در گوشه و کنار کشور مبارزات علیه رژیم وابسته شاهنشاهی شکل و شمایل خاص خود را پیدا کرد.
شاید عده ای بر این باور باشند که در فاصله سال های بعد از خرداد 42 تا پیروزی انقلاب و یا حداقل 3-2 سال اوج گیری انقلاب ساکنان شهرستان خمینی شهر در بی خبری و سکوت و رخوت به سر می بردند و هیچ گونه تحرک و فعالیتی وجود نداشت و همگی تسلیم شرایط حاضر در رژیم وابسته شاهنشاهی بودند اما واقعیت امر این است که در قبل از سال های منتهی به پیروزی انقلاب شکوهمند مردم مسلمان کشور، زیر پوست شهر ما فعالیت های انقلابی و روشنگرانه ای در جریان بود که از برنامه و نظم خاصی پیروی می کرد.
در آن سال ها دانشگاهی در خمینی شهر تاسیس نشده بود و عمده فعالیت ها در مدارس شهر به ویژه دبیرستان های عماد و صائب و هنرستان صنعتی صورت می گرفت. طلایه داران حرکت های انقلابی، دبیران متعهد و انقلابی شهر همچون دکتر صلواتی، حاج آقا برهانی پور، حاج آقا نیلی پور، دکتر فولادگر، دکتر بشر دوست، آقای زهتاب، استاد خالقی و آقای میردامادی بودند.
افراد نام برده به عناوین مختلف از جمله مناسبت های مذهبی با برنامه های جذاب و سخنرانی هایشان دانش آموزان مستعد را جذب کرده و آن ها را به فعالیت های مذهبی تشویق می کردند. مثلا شرط قبولی در یک درس را ارائه گواهی شرکت در مجالس قرائت قرآن مساجد محل قرار می دادند و یا اردوهای مختلف بر پا و دانش آموزان را در آن اردوها شرکت می دادند و این در حالی بود که عوامل رژیم مزاحم آن ها بوده و برنامه های ترویج فرهنگ غربی را به اجرا می گذاشتند.
دبیران نامبرده که خود با مبارزین نقاط دیگر کشور در تماس بودند بدون طرح مستقیم مساله مبارزه، تلاش خود را در تربیت دانش آموزان مذهبی و مهره سازی به کار می بردند. این همت آن ها به ثمر نشست و دانش آموزان تربیت شده در این دوران وارد دانشگاه های مختلف کشور شده و همان ها با دانشجویان دیگر شهرها هسته های مبارزاتی درون دانشگاه ها را تقویت کردند.
بسیاری از این دانشجویان و دانش آموزان در شکل دهی مبارزات حضوری فعال داشتند و خود در توسعه روند مبارزه نقش بازی کردند از جمله این که دانش آموزان قبل که اکنون دانشجو بودند دانش آموزان مدارس مذکور را تشویق به تاسیس انجمن اسلامی دانش آموزان نمودند. اعضا و فعالان انجمن اسلامی دانش آموزان با هماهنگی فرهنگیان مبارز شهر در شکل دهی تظاهرات و اعتصابات علیه رژیم نقش اصلی و عمده ای را بازی می کردند. بسیاری از این دانش آموزان از جمله "محسن کیانی، حسن شاهمرادی و مرتضی شاهین" در جریانات مختلف انقلاب جان خود را تقدیم نمودند.
تعدادی از دانش آموزان انجمن اسلامی از جانبازان سرافراز انقلاب شده و تعدادی از آن ها نیز در گوشه و کنار کشور مسؤولیت های مدیریتی گرفته و از مدیران کارآمد کشور شدند. برخی دیگر نیز از فعالان انجمن های اسلامی دانشجویان خارج کشور گشته و تعدادی ازجمله مرتضی اخوان برای خدمت به مردم محروم رنج دوری از وطن را برخود هموار کردند.

مطالب مرتبط