نام: طلا نقره
مواد لازم برای 4 نفر:
گوشت راسته: 250 گرم
آرد نخود: 250 گرم
برنج: 1 لیوان
پیاز: 1 عدد متوسط
نمک، زردچوبه و ادویه: به میزان لازم
طرز تهیه:
گوشت و پیاز را در هاون می کوبیم و با نمک و دیگر چاشنی ها مخلوط می کنیم. آرد نخود را هم اضافه کرده و تا اندازه ای که این مواد تبدیل به خمیر بشود، آب می ریزیم. خمیر را آنقدر ورز می دهیم تا جا بیفتد و از حالت چسبندگی در بیاید. قابلمه ای را آب کرده و می گذاریم جوش بیاید و خمیرها را گلوله کرده و در آب جوش می اندازیم. گلوله ها که کمی قل خورد برنج خیس خورده را هم به آن اضافه می کنیم و می گذاریم تا آش خوب جا بیفتد.
نکته ها:
* وجه تسمیه این غذای زمستانی به قلیه نخودهای زرد رنگ و برنج سفید رنگ آن برمی گردد.
* اگر طلا نقره برای درمان سرماخوردگی طبخ نشود فلفل را هم به بقیه چاشنی ها اضافه می کنیم. بعضی افراد به برنج کمی هم زردچوبه می زنند و بعضی دیگر کمی شوید به برنج اضافه می کنند.