جمعه, 14 ارديبهشت 1403 Friday 3 May 2024 00:00

 محمدتقی داورپناه

نام پدر: رحمان

ولادت:   1315

عناوین :  

  • چهره ماندگارخیرمدرسه ساز
  • فعال صنعت سنگ

فعالیت ها:

  • تاسیس بنیاد داورپناه
  • ساخت صد ها واحد مدرسه تا پایان سال 1396 درکل کشور
  • ساخت 6واحد مدرسه درخمینی شهر
  • سرمایه گذاروفعال درصنعت سنگ

شرح حال:

خیر مدرسه ساز

محمدتقی در سال 1315 در مخله باولگان سده به دنیا آمد پدرش رحمان نام داشت. رحمان پنج پسر و یک دختر داشت ابتدا قزاق بود. ولی در سال 1314 نظامیگری را کنار گذاشت و با باجناق خود به سنگتراشی روی آورد. مدتی در کوه آتشگاه که آنزمان در منطقه ماربین بود سنگ استخراج می کرد ولی کارش کساد بود به همین دلیل برای کار به تهران رفت و در طرح های سنگفرش خیابانها و پارک شهر و راه آهن سراسری کار کرد. مدتی هم به خوزستان و شهر آغاجاری و مسجد‏سلیمان انواعی از نماکاریها را اجرا نمود. محمدتقی 9 ساله بوده بود که مادرش را از دست داد.در این شرایط که پدرش هم برای کار در سفر بود او به دست عمهاش سپرده شد.. محمد تقی از همان دوران کودکی به کارهای مختلف در سده مشغول شد ابتدا چوپانی کرد مدتی بعد شاگردی گیوه دوز شد. و عاقبت به شغل پدر یعنی سنگتراشی مشغول شد و حتی به معدن کوه آتشگاه می رفت

چند سال بعدبه پدر وبرادرش در تهران پیوست

و با پادویی، کارگری و برف روبی روزگار می گذرانید. رحمان دوباره به زادگاهش واستخراج سنگ از معدن آتشگاه پرداخت محمدتقی هم هماننجا شاگرد استاد "غدیرعلی سنگتراش" شد.

یک سالی بعد دوباره به تهران بر گشت و با دختر صاحب خانه شان ازدواج کرد و چندی بعد در میدان شوش تهران، در یک سایه بانی که از پسر عمویش "رضا ماهوش" به امانت گرفته بود، کارگاه سنگ تراشی شخصی اش را دایر کرد.

مدتی بعد با معماری آشنا شد و کارهای ساختمانی او را انجام داد و پس از آن، از کاخ شمس در مهر‏شهر کرج سر درآورد و سنگ های آن جا را فراهم و نصب کرد.

پس از چندی، یک کارخانه سنگبری در جاده شاه عبدالعظیم راه اندازی کرد و قسمتی از سنگ تالار وحدت تهران را فراهم و نصب کرد. این کارخانه همچنان دایر است.

پس از انقلاب، به تجارت لوازم اتومبیل در دبی پرداخت و هنوز در این زمینه فعال است.

او در آغاز دهه هفتاد، به خیرین مدرسه ساز پیوست و اولین مدرسه را به نام پدرش - رحمان داورپناه- در سال 1374 افتتاح کرد.

این مدارس در سراسر کشور به ویژه نقاط محروم ساخته شده است.

او تا مهرماه 1383، یک صد و شصت و نه مدرسه، به وزارت آموزش و پرورش تحویل داد و این تعداد در تابستان هنگام نگارش کتاب به ؟؟؟؟؟ مدرسه رسیده است و خود را متعهد می داند، تا روزی که زنده است، تعداد این مدارس را به یک هزار دستگاه برساند.او، پنج پسر و سه دختر دارد که هر کدام زندگی خود را می گذرانند. داورپناه همسرش را از اولین مشوقانش در راه مدرسه سازی می داند.

کتاب زندگینامه و خاطرات:

  • تقی خانی، علیرضا ، چهره های ماندگارزندگی و کارنامه محمدتقی داورپناه، تهران، هزار برگ، 1390.
  • تقی خانی، علیرضا ، مشق عشق، گوشه هایاز زندگی نامه و فعالیت های محمدتقی داورپناه، تهران،هزار برگ، 1384.

نوشتن دیدگاه