جمعه, 14 ارديبهشت 1403 Friday 3 May 2024 00:00

لیلا پیمانی
ظهر جمعه است و آقای مدیرعامل بعد از پشت سر گذاشتن یک هفته پرکار و پر تنش، می رود تا چند ساعتی را در کنار خانواده بگذراند که زنگ تلفن همراهش به صدا درمی آید. سالخورده ای ناآشنا از پشت خط به اسم صدایش می زند و می گوید که به همراه همسرش از کرج آمده و نشانی خیریه سرای سالمندان فرزانگان را از او جویا می شود. آقای رضایی توضیحات بیشتری از او
می خواهد و بعد از اینکه نشانی دقیق سرای سالمندان فرزانگان را به راننده تاکسی فرودگاه می دهد، خودش راه رفته را بازمی گردد و دوباره راهی خیریه می شود. میهمان ها از راه می رسند؛ آقا و خانم سالمندی که این همه راه آمده اند تا بیش از صد میلیون پولی را که قصد داشته اند صرف امور خیر کنند در اختیار مسوولان این خیریه قرار بدهند. معلوم نیست چه کسی این زن و شوهر خیّر را راهی خمینی شهر کرده اما آنچه روشن است این است که افراد خیّری پیدا می شوند که فارغ از هر اما و اگری در امور خیر سهیم می شوند حتی اگر اسم شهری مثل خمینی شهر را نیز تا کنون نشنیده باشند. دقیقا مثل همین صاحب کارخانه لوله سازی یزدی که وقتی شنید 1800 متر لوله مخصوص آب را برای خیریه ای در خمینی شهر می خواهند، پرسید: خمینی شهر کجاست؟ و بعد، از، کل 175 میلیون تومان پول لوله ها چشم پوشید و محموله را خیلی زودتر از تاریخی که مسوولان خیریه
می خواستند به خمینی شهر فرستاد. آقای رضایی از راننده کامیونی که لوله ها را از یزد تا اینجا آورده بود، خواست بارنامه اش را تحویل بدهد و کرایه اش را بگیرد. راننده گفت که نه تنها کرایه بلکه انعامش را نیز پیش پیش و دوبرابر از صاحب کارخانه تحویل گرفته است.
فرقی نمی کند خمینی شهر را بشناسند یا نشناسند پای نیّت خیر که به میان بیاید راه بر اما و اگرها بسته می شود. مثل همین خیّر اصفهانی که کل هزینه خرید بتون را که بالغ بر 300 میلیون تومان بود در سه فقره چک تحویل مسوولان خیریه داد و رفت و پشت سرش را هم نگاه نکرد.
تقریبا کل دو میلیارد تومان کمک تعهدی مردم در مراسم کلنگ زنی نیز وصول شد.
لیک اینم بس که چه دشمن چه دوست/ گوید این زن از خریداران اوست
اما این تمامِ کمک های خالصانه خمینی شهری ها و غیر خمینی شهری ها به اجرای این طرح عظیم نیست. یک پیرزن کل دارایی اش را که یک جفت گوشواره و یک انگشتر قدیمی بود به خیریه هدیه کرد. بعضی ها حتی ماهی 30 هزار تومان به خیریه کمک می کنند؛ بعضی هایی که درآمد ماهانه شان از 800-700 هزار تومان تجاوز نمی کند. هر کس به قدر وسعش. مثلا رییس جوان دفتر خدمات ارتباطی بعد از تحویل هشت خط تلفن ثابت و اطلاع از اینکه این خطوط به یک خیریه ویژه سالمندان تعلق دارد، کل پول واریز شده را به آقای رضایی برگرداند.
کلنگی بر زمین یک دهکده
رشد جمعیت سالمندان در جامعه از سویی و محدودیت های خانواده ها برای پاسخگویی جامع به همه نیازهای تخصصی این قشر از سویی دیگر و از همه مهم تر لزوم حفظ کرامت سالمندان، تعدادی از خیرین شهرستان را بر آن داشت تا نه تنها برای نگهداری از سالمندان بلکه برای تامین کلیه نیازهای جسمی، روحی، مادی و معنوی آنها اعم از ورزش، تفریح، پیشگیری از بیماری ها و... فکری بکنند. این گردهمایی فکری خیران خمینی شهر که در سال 1392 اتفاق افتاد در سال بعد به نتیجه ای مطلوب منجر شد و زمینی به مساحت 20 هزار مترمربع در جوار بام سبز توسط مهندس نعمت اله علیرضایی و همسرش خانم حاج علی اکبری به اجرای این طرح اختصاص داده شد و خیریه، مرداد ماه 1393 تحت عنوان «خیریه سرای سالمندان فرزانگان» با شماره 246 به ثبت رسید و هیات موسسی متشکل از 70 نفر برای این خیریه تشکیل و هیات امنا نیز شکل گرفت. سپس با برگزاری انتخاباتی هیات مدیره 10 نفره این خیریه نیز با عضویت نعمت اله علیرضایی، حسین فخاری، علی اصغر حاج حیدری، حاج ابوالقاسم سرتیپی، حاج محمود گلکار، مجتبی شمس، محمدعلی پورشریعت، سیدعلی صالح درخشان، حسین علی صرامی و کریم رضایی تشکیل شد و کلنگ آن اردیبهشت ماه جاری همزمان با عید سعید مبعث با حضور مسوولان و چهره های کشوری و خیران خمینی شهر به زمین زده شد.
تفریحگاهی برای تمام سالمندان
مدیرعامل دهکده فرزانگان در اینباره به خبرنگار فرصت گفت: پس از صحبت های اولیه از آنجا که تصمیم بر این شد که این مرکز مسوولیت هایی فراتر از نگهداری از سالمند را به عهده بگیرد بازدید هایی از خانه های سالمندان صادقیه، کهریزک، اردکان و... به عمل آمد.
کریم رضایی افزود: برای اجرای این طرح سه بخش در نظر گرفتیم. بخش اول احداث آسایشگاهی برای عموم سالمندان در زمینی به مساحت 1400 متر و متشکل از دو بخش مجزا ویژه آقایان و بانوان و هر بخش متشکل از اتاق های دو تخته، سه تخته و پنج تخته. این آسایشگاه در مجموع 200 تخته خواهد بود. بخش دوم احداث آپارتمان هایی برای سکونت زن و شوهرهای سالمند و بخش سوم احداث ویلاهایی برای اجاره دادن به خیّرانی که کمک های عمده به احداث و اداره این سرای سالمندان می نمایند. وی در ادامه افزود: بخش محدودی از این فضا صرف ساختمان سازی می شود و از بخش اعظم آن برای ایجاد فضای سبز و تفریحگاه استفاده خواهد شد.
مدیرعامل خیریه سرای سالمندان فرزانگان در ادامه از در نظر داشتن طرح هایی برای خدمات دهی موقت به برخی سالمندان خبر داد و گفت: فضای تفریحی عظیمی که برای این مجموعه در نظر گرفته شده تنها به سالمندانی که در دهکده به سر می برند اختصاص ندارد بلکه خودروهای ویژه برای انتقال سایر سالمندان اعم از بازنشستگان اصناف، مشاغل و محله های مختلف به فضای تفریحی دهکده آماده خواهد شد.
رضایی در رابطه با پیشرفت های این طرح در طول این 9 ماه گفت: پس از اخذ کلیه مجوزات لازم، ابتدا به منظور انتقال آب شهری حدود 1800 متر لوله کشی انجام دادیم. لوله کشی گاز نیز با 1800 متر لوله به پایان رسیده و مورد بهره برداری قرار گرفت. عضو هیات مدیره فرزانگان هزینه تمام شده برای لوله کشی های آب و گاز را مجموعا حدود 800 میلیون تومان عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه در حال احداث گذرگاه هایی در میان درختان باغ به منظور آماده سازی برای بازدید سالمندان از این مکان هستیم، گفت: یکی از سازندگان وسایل روشنایی متعهد شده که وسایل روشنایی این گذرگاه های تفریحی را تا سقف 50 میلیون تومان تامین نماید.
مدیرعامل خیریه فرزانگان در ادامه از شروع به ساخت ساختمان اداری، نمازخانه، سالن اجتماعات و درمانگاه این مجموعه در زمینی به مساحت 600 متر به عنوان دیگر اقدامات انجام شده تا کنون خبر داد. رضایی افزود: ساختمان درمانی که مجهز به درمانگاه پزشکی، دندانپزشکی، فیزیوتراپی، آب درمانی و... خواهد بود و همچنین ساختمان اداری، نمازخانه و سالن اجتماعات و آسایشگاه عمومی در مجموع با 6 هزار متر مساحت تا مرحله سفت کاری پیش رفته است.
خیریه فرزانگان تا همیشه نیازمند کمک های خیّران
رضایی با اشاره به اینکه در روز کلنگ زنی مقرر شده که عملیات ساخت این مجتمع عظیم تا سال 96 به طور کامل به پایان رسیده و به بهره برداری برسد، گفت: تا کنون از جدول زمان بندی که تدوین کرده ایم خیلی جلوتر هستیم. وی در اینباره افزود: قطعا این سرعت عمل تعهدات مالی خیریه را افزایش داده و کمک های هر چه بیشتر خیّران را برای ادامه کار می طلبد. این عضو هیات مدیره خیریه فرزانگان با تاکید بر اینکه سنگ بنای این مجتمع عظیم را خیّران گذاشته اند و تا این مرحله نیز از هیچ کمکی فروگذار نکرده اند، گفت: این مجموعه تا رسیدن به مرحله آخر و حتی پس از بهره برداری و در زمان خدمات دهی به سالمندان نیز همچنان نیازمند کمک خیّران بوده و در هیچ زمانی از یاری آنان بی نیاز نخواهد شد.
دهکده فرزانگان مجموعه ای بی نظیر در کل کشور
رضایی ضمن تشکر از مسوولان شهرستان و همچنین علما و روحانیونی که با حضور در جلسات و همچنین بازدیدهایشان از این طرح عظیم باعث دلگرمی دست اندرکاران می شوند از شهرداری، شورای شهر، مخابرات، ادارات آّب، گاز، جهاد کشاورزی و ثبت اسناد به عنوان نهادهایی نام برد که همکاری های قابل توجهی با خیریه از خود نشان می دهند. مدیرعامل فرزانگان همچنین از خیّران، فعالان صنعت سنگ و دیگر اصناف و قرض الحسنه های شهر از جمله قرض الحسنه سیدالشهدا (ع)، امام سجاد (ع) و حسنات به خاطر کمک های شایانشان به خیریه تشکر کرد.
بر اساس همین گزارش، معاون پارلمانی سازمان تامین اجتماعی کشور که در مراسم کلنگ زنی این مجموعه حضور داشت، دهکده فرزانگان را مجموعه ای بی نظیر در کل کشور خواند.
عبدالرحمان تاج الدین همچنین در این مراسم پیام تشکر وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی را به خیران خمینی شهر ابلاغ کرده و افزود: دولت به دلیل مشکلات و محدویت های منابع مالی قادر به بر آورده کردن همه نیاز جامعه در این حوزه نمی باشد و مشارکت و حمایت خیرین برای حل مشکلات سالمندان و حفظ کرامت آنها در جامعه ضروری است.
شماره حساب های خیریه سرای سالمندان فرزانگان:
شماره حساب ملی سیبا: 109859563009
شماره حساب جاری طلایی بانک سپه: 107800337207
شماره حساب قرض الحسنه سید الشهدا (ع): 1255
شماره حساب قرض الحسنه امام سجاد (ع): 1002
شماره حساب قرض الحسنه حسنات: 2122
شماره تماس دفتر جذب کمک های مردمی خیریه فرزانگان:
80،70،60،50،40،30،20،10،335666
فاکس: 33566680

نوشتن دیدگاه