پنج شنبه, 01 آذر 1403 Thursday 21 November 2024 00:00

نویسنده : محمدعلی شاهین
هورموده
مکان:خمینی شهر- پس از شهرک الکترونیک و آرامستان - ابتدای منقطه حفاظت شده قامیشلو
نوع جاده: تا آرامستان آسفالته و در ادامه چند کیلومتری جاده خاکی مناسب
جاذبه ها:چندین آبشار کوتاه و بلند ، چند چشمه، دشت سرسبز در بالادست، چشم انداز های زیبا به دشت های مقابل ، گیاهان وحشی ، درختان انجیر ، پرندگان و جوندگان.
امکانات رفاهی:منطقه بکر و  طبیغیphoto 2016 05 07 15 37 04
زمان مناسب: پس از بارندگی ها، فصل بهار ، در فصل های گرم صبح خیلی زود
توصیف:
پس از ورود به جاده خاکی فرعی و طی مسیر کمی به یک دو راهی می رسیم که هم سمت راست و هم مسیر مستقیم به دره هایی ختم می شود که در طی مسیر آن ها آبشارها، حوضچه ها و چشمه ها دیده می شود و به دلیل شیب کم برای کوهنوردی آماتوری بسیار مناسب است.
مسیرمستقیم:
با کمی پیاده روی در مسیر مستقیم به یک آبشار با ارتفاع کم می رسیم که پس از عبور از کنار آن یک آبشار بلندتر جلوه گر می شود که در صورت وجود آب مناظر زیبایی را خواهیم دید. با عبور از کنار این آبشار نسبتا بلند مجددا در مسیر دره قرار می گیریم که گیاهان طبیعی اطراف آن را پوشانیده اند و نهایت به یک محوطه وارد می شویم که چند درخت آن جا وجود دارد یک چشمه آب که اکثر سال آب از آن جاری است سمت راست محوطه وجود دارد و چند حوض نیز در مسیر این چشمه ساخته شده و مکان هایی نیز برای نشستن افراد توسط خود مردم و دوست داران طبیعت درست شده است که مکانی مناسب برای صرف صبحانه و نهار می باشد. البته می توان مسیر را ادامه داد و با دست یافتن به بالا دست، دشت وسیعی مقابل چشم خویش دید.
مسیر سمت راست: در سمت راست نیز دره ای وجود دارد که در طول آن حوضچه ها و چشمه و چند آبشار مشاهده می شو که آبشار انتهای آن جلوه خاصی داشته و در فصول سرد سال آب یخ بسته و منظره زیبایی را به وجود می آورد. این مسیر هم برای اطراق و گذران یک روز به یاد ماندنی مکان های متعددی دارد که هر میزان که مایل باشید می توانید در طول آن پیاده روی کنید.
مسیر مستقیم و مسیر سمت راست با همدیگر مرتبط بوده و از بالادست یکی به دیگری می توان وارد شد و هر دو مسیر شیبی ملایم و راحت برای کوهنوردی سبک دارد.
مسیر دسترسی: خمینی شهر- جاده کنار دانشگاه آزاد- شهرک الکترونیک- جاده آرامستان- ادامه جاده خاکی به سمت قامیشلو- جاده فرعی سمت راست

ریشه نام هورموده

هور، همان اور است چون (الف) در خط پهلوی(ه) تلفظ می شود. در لهجه اردستانی اور به معنی آسیاب می باشد.

در اردستان ده بسیار کوچکی به همین نام وجود دارد. اورموده مرکب از( او+ر+موده) است. (او) همان آب است که در ترکیب کلمات دیگری مانند اوره و اورگان هم وجود دارد. (ر) وقایه می باشد و (موده) به معنی آماده است. با این ریشه یابی از طریق تقطیع کلمات که استاد مهریار برای کلمات اور، اوره و هورموده انجام داده و نیز آشنای با موقعیت منطقه، اورموده را به معنی آب آماده و یا در دسترس می توان معنی کرد.

نقل از کتاب نامها و نشانه ها محمدعلی شاهین

نوشتن دیدگاه