یکشنبه, 16 ارديبهشت 1403 Sunday 5 May 2024 00:00

  حسن فاتحی خوزانی

 

زاد روز: 3 مهر 1331

شهادت : 29 اسفند 1360

محل شهادت: جبهه انگوش شوش

آرامگاه:   گلزار شهدای خمینی شهر

عناوین:

کنشگر فرهنگی و انقلابی

مجاهدت ها:

  • مبارز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی
  • از بنیانگذاران سپاه پاسداران در خمینی شهر
  • عضو شورای فرماندهی سپاه پاسداران خمینی شهر

 نویسنده:     محمد علی شاهین

زندگی کوتاه اما پر فراز و نشیبی داشت. تاثیر پذیرفت از یاران مهربان و مهربانی های یاران و خیلی زود در نوجوانی ظلمت حاکم را کنار زد و خودش شد روشنی بخش کارگران وبجه های محل فتح آباد خوزان. خانواده ای متوسط و کشاورز داشتتا سوم ابتدایی روزانه درس خواندبعد از آن مجبور شد روزها کار کند و شبانه درس بخواندتا دیپلمش را در رشته اقتصاد بگیرد. این شد که زودتر از سنش پخته شد 12 ساله بود که تجربه دیگری فرا راهش قرار گرفت. با خانواده به تهران عزیمت کرد و آنجا به عنوان کارگر ساده در کارخانه ریسندگی و بافندگی مشغول به کار شد. از سن 15 سالگی کتاب هایی با موضوعات اقتصادی، مذهبی و سیاسی را مطالعه کرد.طی این مسیر سبب شد که زودتر از سنش پخته شود.

آگاهی شهید فاتحی با استثمار و استعمار از او آدمی فعال و مبارز ساخت و شروع به آگاه کردن دیگران از جمله کارگران کرد. هم زمان تلاش مي كرد شرایط خود را بهبود بخشد. به همین علت اوقات فراغتش را سه قسمت کرده بود: کارهای اجتماعی، یادگیری حرفه و فن و مطالعه در مورد مسائل اقتصادی و مذهبی. وي در سال 1350 موفق به کسب دیپلم حرفه ای در رشته مربیگری مکانیک از وزارت کار و امور اجتماعی شد و در سال 1351 در ذوب آهن استخدام گردید. در همین دوران با خلوص و فداکاری و حس طغیانگری علیه آنچه غیر خدایی بود حرکت جوانان مسلمان و محروم شهر را سر و سامان مي داد.با اوج گیری مبارزات وی نیز باجوانان مبارز دیگر این مبارزات را جهت دهی و تدارک می کرد و با پیروزی انقلاب همراه تعدادی دیگر شبانه روز خود را وقف فرمان امام(قدس سره) برای تشکیل سپاه پاسداران در خمینی شهر نمود. از ذوب آهن مامور در سپاه شد و تا اوایل سال 1360 عضو شورای فرماندهی سپاه بود و سپس به ذوب آهن بازگشت. با یورش دشمن بعثی شهید فاتحی در سال 1359 به جبهه آبادان اعزام شد و در سال 1360 بعداز بازگشت از منطقه با تشکیل جلسات سخنرانی در سطح شهرستان به توجیه مردم در زمینه هدف دشمن از تحمیل جنگ علیه ایران پرداخت و آنان را برای رفتن به جبهه های حق علیه باطل تشویق کرد.

وی در تاریخ 12 اسفند 1360 متوجه شد که نیروهای رزمنده قصد حمله به دشمن بعثی را دارند لذا مشتاقانه به جبهه شوش رفت و در تاریخ 29 اسفند 1360در حمله دشمن به خطوط پدافندی منطقه شوش بعد از مقاومت دلیرانه در مقابل دشمن به فیض شهادت نائل گردید.

بخشی از وصیت نامه شهید حسن فاتحی

امروز روز عمل و کار است و حساب و بازخواستی ندارد و فردا روز حساب و بازخواست است و موقع عمل و کار نیست. آری! همان طور که امام علی (ع) فرمود: چیزی که انسان را به هلاکت می اندازد، آرزوی بی شمار و اطاعت از هوای نفس

است. ما باید برای سربلند بیرون آمدن از این آزمایش از خداوند بزرگ کمک بخواهیم و از دیگران دل برداریم که سودی ندارند. روز قیامت هر کس را با عملش محشور خواهند کرد و چیز دیگری برای ما مفید نخواهد بود جز اطاعت و بندگی خدای بزرگ.

نوشتن دیدگاه