نویسنده : محمدعلی شاهین
در شبکه های اجتماعی عکس های منتشر شد که دیواری را نشان می داد با چند رخت آویز با لباس های آویخته برآن با پیامی به این مضمون: «اگر نداری بردار و اگر نیاز نداری بذار»
دیوار چون از جنس مهربانی بود یکی نماند همانطور که خبرش ازاین گروه به آن گروه رفت خودش هم از این شهر به آن شهر رفت اما خبر دیوار مهربانی که نمونه ای از به خدمت گرفتن فناوری های نوین برای خدمت به جامعه می باشد در چهار دیواری شبکه های اجتماعی نماند و به خبر گزاری ها و رادیو و تلویزیون های داخلی وخارجی هم رسید.
بازتاب در رسانه ها
پس از انتشار خبر در شبکه ها، رسانه ها و خبرگزاری های مختلف جهانی از جمله بی بی سی، سی ان ان و گاردین وهفتهنامه آلمانی اشپیگل به انتشار اخبار و گزارش هایی در این باره پرداختند.
به گزارش مهر، دویچله وله فارسی دراین باره نوشت: «این حرکت، حرکتی است که به نوعی خودجوش و خلاقانه است یعنی توسط مردم دارد اجرا می شود و به همین دلیل میتواند تاثیرگذاری بیشتری بر اقشار مختلف جامعه داشته باشد. بر اساس گزارش روزنامه گاردین «دیوار مهربانی» در حال گسترش در سراسر کشور است.»
روزنامه انگلیسی دیلیتلگراف هم نوشت: «ایرانی ها دیوارهای مهربانی برپا کرده اند.»
تارنمای روزنامه ایتالیایی «لارپوبلیکا» با انتشار 32 تصویر از این دیوارها نوشت: «بخش هایی از دیوارهای شهرهای مختلف ایران به نیازمندان اختصاص یافته است.»
در داخل کشور سیمای جمهوری اسلامی ایران و روزنامه های سراسری از جمله همشهری و ایران خبر را منتشر کردند.
دیوارنخست
خبرنگار همشهری در مورد گفتگو با بانی دیوار مهربانی که از مشهد سربه شبکه های اجتماعی باز کرد می گوید:
برای تهيه گزارش از اين اقدام پسنديده چندين بار به خيابان گويا رفتم تا توانستم بانی اين امر خير را پيدا كنم. او به اين شرط با «همشهری دو» مصاحبه كرد كه نامش فاش نشود.
از بادبادك تا ديوار
این خیّر به خبرنگار همشهری گوید: چندتا طرح شبيه به اين را در اينترنت ديده بودم. در استراليا مردم در يك روز مشخص وسايلي را كه نياز نداشتند پشت در میگذاشتند. بادبادكی بزرگ هم هوا می كردند تا مردم شهر بفهمند در آن خانه دارد كار خير انجام ميشود. عكس ديگری هم ديدم كه مربوط به استان گيلان بود. جايي را مشخص كرده بودند كه مردم لباسهای اضافیشان را میگذاشتند تا هركس كه لازم دارد بردارد. شنيدم در تهران هم يخچالی گذاشتهاند و مردم داخلش خوراكی و غذا میگذارند.
این خیّر ادامه می دهد: در اين مدت كوتاه بازخوردهای بسيار خوبی دريافت كرده ام. روزهای اول نگران بودم كسانی بيايند و همه لباسها را بردارند و بروند ولی اين اتفاق نيفتاد. خبرنگار به او
می گوید: ممکن است برخی سو استفاده کنند وهمه لباس ها را ببرند. مرد خیّر جواب می دهد: آنهايی كه سواستفاده میكنند هم نيازمند هستند.
يك جور نياز اين آدم دارد و يك جور نياز يك بنده خدای ديگری. اتفاقا اگر نياز گروه اول برطرف بشود شايد جامعه بهتری داشته باشيم. بانی دیوار مهربانی در ادامه گفتگویش با همشهری می گوید:
من در شبكههای اجتماعی از همه خواهش كردم محبتشان پيوسته باشد يعنی به تعداد كم لباس بگذارند تا كسی كه میآيد لباس بردارد بداند اينجا هميشه لباس هست. اميدوارم به جايی برسيم كه كسی نياز به لباس نداشته باشد.
معجزه تبليغات مردمي
بيشتر مردم از طريق شبكه پيامرسان تلگرام باخبر شدند كه چنين فضايی در شهر مشهد ايجاد شده است. عكسی از ديوار و جالباسی دست به دست چرخيد و هر كسی هم توضيحی به آن اضافه كرد. مرد نيكوكار برنامه خاصی براي تبليغات نداشته و حالا هم خودش از اين همه اطلاعرسانی شگفتزده است.
چون سد معبر نكرديم؛ مجوز نگرفتيم
نيكوكار مشهدی در ادامه گفتگو می گوید: جالباسی و تابلو را روی ديوار خانه خودم نصب کردم. و برای انجام اين كار مجوزی نگرفتم. وی ادامه می دهد: چون تا حالا كسی سراغ اين كار نرفته، معلوم نيست نياز به مجوز هست يا خير. او می گوید: من با قوانين شهرداری آشنا هستم اگر سد معبري ايجاد نشود اشكالي ندارد. تا الان به ما تذكر خاصي ندادهاند. فكر نمی كنم منع قانونی داشته باشد.
طرح مهربانی در نگرانی
سوال این است که دیوار مهربانی که ظهر روز عاشورا در مشهد چیده شد و به سرعت به دیوار شهرهای دیگر نشست چه آینده ای در پیش دارد آیا با آن مهربانی می شود و یا همانجور که در برخی شهرها اتفاق افتاده برچیده می شود و یا مانند تهران سمن ها وخیریه ها به سامان آن می پردازند و یا در هر محل در جای مناسب به صورت خود جوش و مردمی کار ادامه پیدا می کند. باید صبر کرد و دید ولی آنچه مهم است اینکه در کشور و از جمله شهر ما مردم به امور خیریه علاقه مند هستند و نسبت به همنوعان خود بی تفاوت نمی باشند. از طرف دیگر نیازمندان حتی به یک پوشش در جامعه زیادند و آنچه به آن نیازمند هستند در خانه دیگران خاک می خورد وحالا دیوار مهربانی می تواند این دیوار مانع بین نیازمند و بی نیاز را نه تنها در این مورد بلکه در مورد داروهای انباشته شده در خانه ها وغذاهای اضافی از مراسم بر دارد. پس بیایید با دیوار مهربانی مهربان باشیم.