پنج شنبه, 23 اسفند 1403 Thursday 13 March 2025 00:00

دانشنامه شهرستان خمینی شهر

کاچی یک غذای و مقوی است که معمولا در دوران نقاهت بیماری‌ها و پس از زایمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش‌های متنوعی در سراسر ایران برای پخت این غذا از جمله به سبک- ارومیه و کرمان وجود دارد.


مواد لازم:
آرد گندم: 2 پیمانه
آب: 4 پیمانه
شکر: 1 پیمانه
روغن: یک چهارم پیمانه
کره: 100 گرم
گلاب: نصف پیمانه
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
پودر هل: 1 قاشق چایخوری
پودر دارچین: نصف قاشق چایخوری


طرز تهیه کاچی
با استفاده از شکر، عسل یا شیره انگور شربت کاچی را تهیه کنید. برای این کار مقداری آب را با شکر مخلوط کرده و بر روی حرارت قرار تا شکر کاملا حل شود بعد زعفران را اضافه کنید. در نهایت نیز گلاب را اضافه نمایید‌.
مقداری روغن و کره را بر روی حرارت کاملا ذوب کنید و آرد الک شده به آن اضافه کنید و تفت دهید پس از تغییر رنگ هل، دارچین و در صورت دلخواه زردچوبه اضافه کنید.
شعله را خاموش کرده و شربت کاچی را کم کم اضافه وهمزمان هم بزنید و سپس دم کنید تا
به غلظت مناسب برسد.
نکات:
آرد را زیاد تفت ندهید تا کاچی شما تلخ نشود.
اگر کاچی بیش از حد غلیظ شود، سفت و غیرقابل خوردن خواهد شد.

inner