website logo
جغرافیای طبیعی و سیاسی
تاریخچه ها
شخصیت ها
میراث ملموس
بناهای مذهبی
میراث ناملموس
جاذبه های طبیعی
نهادها
فضای سبز گردشگری
مراکز علمی
مراکز فرهنگی
منابع

نان گلی

یکی از شیرینی هایی است که ریشه در پیشینه خمینی شهر دارد و روزگاری شیرینی اصلی منطقه محسوب می شد. به آن نوشکری گلی هم می گفتند. امروزه این شیرنی همچنان طرفدار دارد و حتی شیرینی فروشی ‏های اختصاصی دارد.

مواد لازم:

آرد سفيد، شكر، آبليمو، روغن مايع، گلاب، بكينگ پودر، وانيل و هل

مواد لازم جهت تهيه نان گلي براي چهار نفر:

آرد سفيد:                                             250 گرم
شكر:                                                  100 گرم
مربّا:                                                   50 گرم (شكر آب كرده را با مقدار اندكي آبليمو 10 دقيقه بجوشانيد تا حالت مربا بگيرد)
آب:                                                     نصف ليوان
روغن مايع:                                           1 استكان
گلاب :                                                 1 قاشق
بكينگ پودر:                                          1 قاشق غذاخوري
وانيل و هل:                                           در صورت تمايل

مواد لازم براي تهيه گُل:
آب:                                                     1 ليوان
شكر:                                                    يك استكان و نصف
گلاب:                                                   1 استكان
نشاسته:                                                100گرم
مربا آلبالو يا پودر آلبالو يا آب لبو:                 به مقدار لازم

 nangoli

طرز تهیه:
شكر، آب و گلاب را روي حرارت مي گذاريم، وقتي به جوش آمد، نشاسته را كه از قبل با آب باز كرده ايم، اضافه کرده و هم مي زنيم تا سفت شود. اكنون به مقدار لازم –آنقدر كه قرمزي گل نياز دارد- مربا آلبالو را به مواد اضافه كرده و كنارمي گذاريم.
آرد و شكر را مخلوط كرده و آب را كم كم اضافه مي كنيم. سپس مربا، گلاب، بكينگ پودر و روغن مايع را هم اضافه كرده و خوب مخلوط مي كنيم تا خميري سفت و يكدست حاصل شود. اگر خمير شل بود کمی آرد اضافه می کنیم.
روي تخته مخصوص را با کمی آرد می پوشانیم و خمیر به دست آمده را روی آن گذاشته و با وردنه صاف مي كنيم. با قالبی گرد، خمیر را به دایره هایی کوچک تقسیم می کنیم. نان ها را در شكر مي غلطانيم و در سيني فر قرار مي دهيم. حالا با قيف مخصوص، گل ها را روي اين نان ها قرار داده و در فر با درجه حرارت 200 سانتي گراد به مدت كمتر از نيم ساعت مي گذاريم تا بپزد.