پنج شنبه, 20 ارديبهشت 1403 Thursday 9 May 2024 00:00

تاریخچه

اداره معارف اصفهان در سال 1298 گشایش یافت. نخستین رییس اداره معارف و اوقاف و صنایع مستظرفه اصفهان اسداله مصفا پسر میرزا آقاخان مصفا معروف به محاسب‏ الدوله بود. متولی آموزش و پرورش در منطقه ماربین و سده نمایندگی اداره فرهنگ و اوقاف و صنایع مستظرفه بود که در سال 1310 در خانه متعلق به دکتر لقمانی در درب محکمه دایر شد.

 نام این اداره مدتی بعد دچار تغییر شد و بیشتر به نام اداره فرهنگ خوانده می شد. متولی اداره کننده آموزش و پرورش مرکز شهر و دیگر آبادی های ماربین از جمله درچه، کوشک، رهنان، عاشق‏ آباد، قلعه فروشان، بابوکان، مارچین، ولدان، کلیچه، دهنو تا سال 1350 به صورت نمایندگی بود. در این سال از حالت نمایندگی خارج و به صورت اداره آموزش و پرورش مستقل درآمد. اداره محل ثابتی نداشت و هر از چندگاهی تغییر مکان می داد. بعد از تبدیل شده به اداره در خیابان طالقانی در ساختمانی استیجاری مستقر شد. در سال 1383 اداره به مدیریت تبدیل گردید. در این سال حدود 5 هزار فرهنگی و 55 هزار دانش آموز و 240 آموزشگاه در شهرهای خمینی شهر، کوشک و درچه زیر نظر این اداره مشغول فعالیت بودند. مدیریت آموزش و پرورش از سال 1393 در ساختمانی نوساز در منظریه مستقر شد.

آغاز تاسیس مدارس نوین در سده

راه اندازی اولین مدارس به سبک جدید در ناحیه ماربین به سال 1300ه.ش بر می گردد. این مدرسه توسط شاهزاده معتمدالدوله و در منزل شخصی وی در کوجان تشکیل شد. مدرسه مذکور 40 دانش آموز با دو کلاس درسی داشت. در سده اولین مدرسه به سبک جدید به همت یک روحانی به نام آیت اله سید ابوالحسن سیادت ملقب به عمادالشریعه تاسیس شد. او با پشتوانه و همت همسرش حاج عصمت توانست اولین دبستان را در درب محکمه سده تاسیس کند که مدرسه اسلامی نام گرفت.وی همزمان مکانی برای درس خواندن دختران در نظر گرفت. براساس اسناد موجود در اواخر سال 1304 شمسی فردی به نام مهدی ایرانی که ریاست فرهنگ اصفهان را به عهده داشت اين مدرسه را مدرسه نمره 21 سده نامگذاری کرد.

منابع:
مرحوم نکویی مهر از کارمندان آموزش وپرورش
اکبرتوکل مسول روابط عمومی وقت آموزش وپرورش خمینی شهر1393

اطلاعات بیشتر از عناوین زیر و سمت چپ مطلب

نوشتن دیدگاه