جمعه, 02 آذر 1403 Friday 22 November 2024 00:00
ردیف نام وجه تسمیه
1

اصغرآباد

اواخر حکومت قاجاریان و اوایل دوران پهلوی اول، محدوده اصغرآباد که یک منطقه بیابانی بوده به اکبر میرزا صارم الدوله فرزند ظل السلطان واگذار شد.وی برای خود خانه ای در این منطقه بنا کرد و همچنین افرادی را از خمینی شهر، نجف آباد و کهریز سنگ به این منطقه آورد، زمین در اختیارشان گذاشت و حتی به آن ها پول داد تا آنجا را آباد کنند پس از مدتی و طی چندین مرحله این بیابان تبدیل به روستایی آباد شد و صارم الدوله نام پسرش اصغر میرزا را برای آن انتخاب کرد.

 

درچه

درخصوص وجه‌تسمیه «درچه» چند عقیده است:

1-با توجه به گروه‌های ترک مهاجر به لنجان درچه از کلمه «دری‌چای» که اصل آن ترکی است و به معنای جایی که در چرخش رودخانه است، گرفته شده است. (دؤوْر= محیط پیرامون، چرخش، چای= رودخانه).

2-استاد محمد مهریار معتقد است که «دُر» به ضمّ اول مخفف و صورت دیگری از «آذر» به معنای آتشکده است و درچه یعنی آتشکده کوچک.

-نظر دیگر اینکه این شهر به‌صورت روستای کوچکی در اطراف یک چشمه آب به نام چشمه «دُر» شکل گرفته و از این رو به آن «دور چشمه» می‌گفتند که به‌مرور زمان به «درچه» تغییر نام داده است، البته به اسم درچه کلمه «پیاز» نیز آورده شده چون در زمین‌های آن نیز کشت پیاز رایج می‌باشد.

4- «دُر» به ضمّ اول به معنای گوهر و خرد، آخر آن یعنی «چه» علامت تصغیر است یعنی «دُر کوچک».

3

کوشک

نام قبلی کوشک ماربین بوده که به علت وجود منطقه ای به همین نام در شهرستان خمینی شهر به نظر می رسد در دهه های اخیر به دلیل وجود باغهای سرسبز و باصفا در این منطقه به نام کوشک(باغ یا امارتی در داخل باغ)معروف گردیده است.

نوشتن دیدگاه