سید جمال الدین صهری
شهرت: خطیب و واعظ کشوری
نام پدر: علامه سید جعفر
ولادت: 1282 خورشیدی/ سده
درگذشت: 14 تیر1347
آرامگاه: قبرستان تازیخی ورنوسفادران
تحصیلات: حوزوی در حد اجتهاد
عناوین: آیت اله، واعظ شهیر، ثقته المحدثین
اهم فعالیتها:
- وعظ و خطابه در کشور و خارج کشور
- فعالیتهای خیریهای و عمرانی
- فعالیتهای اجتماعی و سیاسی
- سرودن شعر به فارسی و زبان محلی
تالیفات:
شرح دعای ندبه
الفین: دیوان اشعار
دوران کودکی و تحصیلات:
سید جمال در خانواده ای روحانی در خمینی شهر به دنیا آمد و نزد پدرش علامه سید جعفر که خود از شاگردان برجسته محمد باقر درچه بود، رشد و نمو نمود و سپس نزد اساتید بزرگی چون آیت الله بروجردی، سید مهدی درچه ای، حکیم، میر سید علی نجف آبادی و استاد جمال همایی شاگردی نمود و دروس حوزوی و نیز حکمت و فلسفه و ادبیات و علوم جدید را فرا گرفت و تسلط زیادی بر مسائل مذهبی و اجتماعی روز پیدا نمود.
اهم فعالیت ها:
1.وعظ و خطابه: برجسته ترین و مشهورترین حوزه فعالیت ایشان ایراد سخنرانی و وعظ و خطابه بود و چنان در این کار تسلط داشتند که از سراسر کشور حتی کشورهای عربی همجوار به سخنرانی و وعظ دعوت می شد.
نوارهایی از سخنرانی پرشور و جذاب ایشان در دست می باشد.
2.فعالیت های عمرانی:
آیت الله صهری علاقه زیادی به عمرانی و آبادی داشتند و به همین دلیل سبب ساخت ده ها مسجد، مدرسه، حمام، کتابخانه و حسینیه در شهرهای مختلف مثل اصفهان، مشهد، آبادان، کربلا، نجف و مدینه شدند که برخی از آنها به نام مسجد، حسینیه یا مدرسه خمینی شهری ها شناخته می شود.
3.فعالیت های اجتماعی:
ایشان در فعالیت های اجتماعی و پیگیری مسائل مردم نیز فعال بود به نحوی که در یک دوره تصمیم گرفت نماینده مجلس شده و از این طریق اقدامات خود را ادامه دهد.
4.سرودن شعر:
ایشان شاعر بود و دیوانی از وی به یادگار مانده و به علاوه از نوادر شعراست که به زبان محلی ولاتی شعر سروده است.
ایشان در چهاردهم تیر47 13 از دنیا رفته و با حضور گسترده مردم خمینی شهر و اصفهان و دیگر شهرها در تشییع جنازه ای بی نظیر پیاده از اصفهان به خمینی شهر حمل و در قبرستان باولگان و زاغ آباد جنب مصلی با حضورافراد سرشناس کشوری و مذهبی به خاک سپرده شد و مرحوم فلسفی در مراسم ایشان ایراد سخنرانی نمود.
اطلاعات بیشتر از گزینه های زیروسمت چپ مطلب