آیت اله سیدمصطفی شریعت موسوی
ولادت: 1310ه.ش
رحلت: 1380ه.ش
فعالیت ها:
- بنیانگذار مدرسه علمیه امام حسین (ع)
- کتابخانه حضرت سجاد (ع)
- دارالایتام خمینیشهر
- مسجد حضرت ولی عصر (عج) خوزان
شرح حال:
پس از گذراندن دورههای مقدماتی تحصیلات حوزوی در اصفهان به قم رفت و در محضر استادانی همچون حضرات آیات بروجردی، حائری یزدی و علامه طباطبایی بهره جست.
این عالم برجسته پس از مهاجرت به نجف اشرف در محضر حضرات آیات حکیم، خویی و شیرازی کسب فیض کرد و به درجه اجتهاد نایل شد.
آیتالله شریعتموسوی پس از چند سال به علت فشارهای حزب بعث عراق به اصفهان بازگشت و علاوه بر تربیت طلاب و علاقهمندان به علوم حوزوی در مدرسه صدر بازار به
مقابله با برخی جریانهای انحرافی از جمله فرقه ضاله بهائیت همت گماشت.
آثار:
- العسس فی تفسیرالسوره العبس
- الشهاب فی مسئله الحجاب
- نظری به موسیقی از طریق کتاب و سنت
سيّد نوراللّه ابطحی
نام پدر: سید سلیمان
درگذشت: ۲۴ خرداد ۱۳۵۰ ه.ش
مدفن: تخت فولادصحن تكيه سیدالعراقین
عالم فاضل متقی
امام جماعت مسجد خواجه تاج الدين
در حوزه اصفهان تحصيل نمود و در مراحل عالی از دروس اساتيدی چون آيات عظام: سيّد مهدی درچه ای، علّامه شيخ محمّد رضا نجفی و سيد ابوالقاسم دهكردی بهره برد و سپس به وعظ و ارشاد مردم پرداخت. وی مردی خوش اخلاق و مردم دار بود. در مسجد خواجه تاج الدين اقامه جماعت میكرد و مردم شيفته اخلاق او بودند. از نظر زهد و تقوا به حدی بود که در امور جاری زندگی، به رغم اجازات از جانب اساتیدش در دریافت وجوهات، نهایت احتیاط و پرهیز را مینمود.
وی بعد از پدر در مسجد خواجه تاج الدین و مسجد حناساب ها اقامۀ نماز می نمود و اغلب اوقاتش را به وعظ و ارشاد مردم میپرداخت. از ویژگیهای بارز اخلاقی وی، صبر و بردباری کم نظیر در مواجهه با مشکلات زندگی، خوش اخلاقی و مردمداری بود.در 20 ربیع الثانی 1391ق/ 24 خرداد 1350ش درگذشت و در صحن تکیۀ سیدالعراقین به خاک سپرده شد. فرزند وی، حجت الاسلام سیدجواد ابطحی از فضلای اهل منبر معاصر اصفهان و متولد 1302ش است.