جمعه, 14 ارديبهشت 1403 Friday 3 May 2024 00:00

                   علی اصغر دباغیان


تولد :                                دوم آبان سال 1331


شهادت:                            16 دیماه 1362


یکی از شهدای خمینی شهری ترور
شرح حال
روز دوم آبان سال 31 در خانواده ای سنتی- مذهبی در محله گاردر به دنیا آمد. پس از گذراندن دوره ابتدایی و متوسطه، با رتبه عالی در رشته راه و ساختمان دانشگاه تبریز پذیرفته شد و موفق به اخذ مدرک فوق لیسانس گشت.
علی اصغر همزمان با تحصیل به کار مشغول شد. کار از جمله در شرکت خانه سازی شاهین شهر برای او یک عادت روزمره شده بود. همیشه می گفت از کودکی تن به کار و تلاش داده ام. آهنگری یکی از کارهایی بود که وی در کودکی به آن اشتغال داشت.

روحیات مذهبی و عدالت خواهانه شهید، پای وی را در حین تحصیلات به فعالیت های سیاسی و مذهبی باز کرد تا جایی که عضو انجمن اسلامی دانشگاه شد و زیر ذره بین و تعقیب ساواک قرار گرفت.

اندوخته های او در دوران تحصیل سبب شد تا در سال های 56 و 57 همکاری نزدیکی با روحانیت مبارز اصفهان پیدا کند. علی اصغر با عضویت در جامعه مهندسین اصفهان یکی از کانون های مبارزاتی آن دوران، حضور موثری در صحنه مبارزات پیدا کرد. روابط اجتماعی بالا، فعالیت مستمر، به هدر ندادن وقت، به زبان نیاوردن حرف های بیهوده، مردمی بودن و گام برداشتن برای حل مشکلات آنها از مشخصات بارز شهید بود.

استعداد فراوانش در امور فنی وی را بر آن داشت تا دستگاه هایی را طراحی کرده و بسازد مثلا برای خانواده خود تنور گازی ساخت و دو دستگاه خشت زنی و جک هیدرولیکی راهم طراحی کرده و ساخت.
بعد از انقلاب به عنوان مدیر کل راه و ترابی استان کهکیلویه و بویر احمد منصوب ومشغول به کار شد و در این سمت مورد سوء قصد قرار گرفت. مسولیت بعدی وی مدیریت شرکت خانه گستر زاهدان بود که کار ساخت 2500 خانه را به عهده داشت. وی سپس به سمت معاونت عمرانی استانداری هرمزگان برگزیده ومشغول فعالیت در این استان محروم شد. وی در حل مشکلات و معضلات آن زمان منطقه از جمله اسکله و کشتیرانی و جلوگیری از رانت خواری نقشی کلیدی داشت. از جمله فعالیت های دیگر وی طراحی پل های شناور برای دفاع مقدس و اعزام نیروهای فنی و مهندسی به جبهه های نبرد حق علیه باطل بود. دباغیان همزمان بارها مورد سوء قصد و ترور قرار گرفت تا نهایتا در 16 دیماه 62 پس از دو سال ونیم فعالیت در این سمت در راه بازگشت از یک بازدید، توسط دو نفر از اعضای گروهک منافقین که لباس مبدل بازرسی به تن داشتند، به شهادت رسید.
پیکر این شهید والا مقام همراه ده ها دستگاه اتوبوس از اهالی هرمزگان و مسولان محلی به اصفهان منقل و در گلستان شهدا به خاک سپرده شد.

نوشتن دیدگاه