پنج شنبه, 01 آذر 1403 Thursday 21 November 2024 00:00


  میرحامد حسین سیادت


نام پدر:               آیت الله سید ابوالحسن عماد الشریعه


ولادت:                اسفند ماه سال 1287 ه.ش- خمینی شهر/ محله خوزان


وفات:                آبان ماه 1370


آرامگاه:               قبرستان پلارت مقابل امامزاده سید محمد خمینی شهر

کودکی و تحصیلات:
تا سن 9سالگی نزد پدر تحصیل کرد و سپس در مدرسه صدر اصفهان به تحصیل علوم دینی پرداخت.آیت الله العظمی فشارکی، آیت الله میر سید علی نجف آبادی و آیت الله میرزا علی آقا شیرازی از اساتید وی بودند.
در سن 19سالگی به احراز درجه اجتهاد نائل آمد.ایشان پس از فراگیری علوم دینی و اجتهاد برای تحصیل در مدارس جدید، عازم تهران شد و پس از سه سال مدرک دیپلم را اخذ نمود و در سال 1309ه.ش در کنکور اعزام به خارج شرکت و رتبه اول در کشور را کسب کرد و عازم فرانسه و تحصیل علم پزشکی شد. در این کشور و نیز ژنو به کسب علم مشغول شد و مدارک متعددی با درجه ممتاز از دانشگاه پاریس و ژنو و بیمارستان کودکان فرانسه دریافت کرد. وی در سال 1319ه.ش به ایران بازگشت.

اهم فعالیت ها:
پس از بازگشت به ایران با هدف خدمت به نیازمندان وارد وزارت بهداری شد و هر کجا که نیاز بود، اعلام آمادگی کرده و مشغول طبابت می شد.
در طول خدمت خود، تقریبا به اکثر نقاط ایران و به ویژه نقاط محروم کشور برای مبارزه با بیماری ها و درمان بیماران به ماموریت رفته است.
دکتر سیادت علاوه بر اشتغال به درمان بیماران آنهم در بخش دولتی و نه بخش خصوصی بدون دریافت حق ویزیت و زندگی با حقوق دولتی، فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی کاربردی فراوانی در طول عمر خود داشت. ایشان حتی اموال شخصی شان را فروخته و خرج بیماران می کرد. وی همچنین پس از بازنشستگی و به ویژه بعد از انقلاب همچنان به کار تحقیق و تدریس در اصفهان، اهواز و تهران ادامه داد.
دکتر میر حامد سیادت که فرزانه ای در عرصه اجتهاد و طب و خدمت به مردم بود، مسئولیت ها و پست های متعددی در طول حیات خود داشت و روش های متعدد تشخیصی و درمانی را پیاده و اجرا کرد و بخش های مختلف جدیدی در بیمارستان ها و دانشگاه ها از جمله دانشگاه اصفهان تأسیس نمود درمدتی که ریاست بهداری اصفهان را بر عهده داشت حتی فرش های دفتر ریاست را فروخت تا خرج توسعه مراکز بهداشتی شهر نماید.
در سال 1365در انستیتو رازی و پاستور مشغول تحقیقات شد و در سال 1368 کنگره بیماری های عفونی را ریاست کرد و به عنوان رئیس انجمن متخصصین بیماری های عفونی انتخاب شد. وی همزمان در دانشگاه های مختلف از جمله در کشور فرانسه تدریس می نمود.

آثار و تألیفات:
1.تألیف دو کتاب تخصصی به زبان فرانسه
2.انتشار ده ها مقاله علمی کاربردی در مجلات معتبر خارجی که اکثرا روش های شناسایی، کنترل و درمان بیماری های عفونی را مورد مطالعه و تحقیق قرار داده است.

نوشتن دیدگاه