مجلس شورای اسلامی دوره اول
تاریخ انتخابات: 4 اسفند 1358
حوزه شهرستان: ماربین (همایونشهر)
تعداد آرای اخذ شده: 57441 رای 98.2 درصد
نماینده منتخب: سید محمد احمدی فروشانی
شروع دوره: 7 خرداد 1359
خاتمه دوره: 6 تیر 1363
تاریخ تصویب اعتبارنامه: 13 خرداد 1359
پیشینه
رزم آرا در دهه 1320 وازیچه را دهکده ای از دهستان ماربین بخش سده شهرستان اصفهان واقع در هفت هزارگزی جنوب سده و سه هزار گزی راه شوسه نجف آباد به اصفهان ذکر کرده و می نویسد دهکده در جلگه واقع و هوای آن معتدل است و 163 تن سکنه دارد. (فرهنگ جغرافیائی ایران ج 10).
در طومار شیخ بهایی وازی نگارش شده است. در منابع بعدی وازیچه را دهی از بلوک ماربین بیان کرده اند که جمعیت آن در سال 1355 حدود 140 خانوار و 700 نفر بوده است .
موقعیت جغرافیایی
این منطقه در شمال جاده آتشگاه و جنوب بلوار شهید اشرفی واقع شده و ورودی آن از سمت بلوار شهید اشرفی از مجاورت دانشگاه پیام نور، خیابان نبوی منش شروع می شود. از سمت جاده آتشگاه هم ورودی دارد. خیابان شهید فهمیده از چهار راه دولت بلوار امیر کبیر شروع و به خیابان مذکور ختم می شود. موسسه خیریه محمودیه در این منطقه واقع است. در زمان تالیف کتاب از محلات شهر خمینی شهر و در حوزه شهرداری منطقه 3 محسوب می شود.
ریشه نام وازیچه
استاد مهریار با روش خود وازیچه را تقطیع کرده و به اجزای (وا+زی+چه) رسیده است. جزء اول به معنی آب جزء دوم از ریشه زیستن و جزء آخر علامت تصغیر است که در مجموع یعنی زیستگاه منسوب به آب. وی همچنین می نویسد وازیچه تصغیر وازی است و چون به دیه احمدآباد نزدیک است آنرا وازیچه احمدآباد خوانده اند. مهریار، محمد، فرهنگ جامع نامها و آبادیهای کهن اصفهان، اصفهان، فرهنگ مردم 1382، صص، 831 و 832.).
روند ساخت مرکز دیالیز و تشکیل انجمن خیریه حضرت بقیه الله الاعظم (عج) خمینی شهر
راوی: قدیرعلی مختاری1
محورهای گفتگو: چگونگی شکلگیری مرکز دیالیز و خیریه بقیتاللهالاعظم(عج) خمینیشهر
*در ابتدا تاریخچهای از شکلگیری مرکز دبالیز و خیریه بفرمایید
اقدامات اولیه با هدف حمایت از بیماران کلیوی از سال 1374 شروع شد. در سال 1375 ساخت مرکز دیالیز در ضلع شمالی حیاط بیمارستان ساعی شروع گردید. در سال 1377 مرکز شروع به کار کرد. در سالهای بعد تلاشها برای تشکیل یک خیریه برای حمایت از بیماران کلیوی به ثمر رسید. خیریه مذکور که در ابتدا در حمایت از بیماران کلیوی فعالیت میکرد به تدریج فعالیت خود را به بیماران خاص و سرطانی و آموزش گسترش داد.
*چه موضوعی فکر راه اندازی دستگاههای دیالیز در خمینیشهر را سبب شد؟
رفت و آمدهای بیماران دیالیزی به اصفهان و مشقت های آنها برای عدهای این سوال را پیش آورد که چرا نباید در شهر مرکز دیالیز وجود داشته باشد، این شد که فکر تاسیس مرکز در شهر قوت گرفت.
*برای رسیدن به این هدف چه راهی طی شد؟
اولین کار مراجعه به مسولان شهر و دانشگاه علوم پزشکی بود ولی مراجعه مکرر به آنها نه تنها نتیجهای در بر نداشت بلکه با مخالفت هم روبرو شد.
*وقتی پیگیریهای به جایی نرسید چه شد؟
آنزمان آیتالله احمدی محبوبیت خودش را داشت.
با اعلام یک شماره حساب با امضای ایشان احداث ساختمان بخش دیالیز از مهر 1374 در بخشی از بیمارستان ساعی شروع گردید. پس از یک سال ساختمان با بدهی 20 میلیونی به پایان رسید.
*و به این ترتیب مرکز دیالیز شهر راهاندازی شد؟
فقط ساختمان آماده شده بود، حالا دستگاه و تجهیزات لازم داشت. تلاشها برای تهیه دستگاه ادامه یافت و در نهایت با همکاری نماینده وقت شهرستان مرحوم سیدمحمود ابطحی پنج دستگاه دیالیز به صورت رایگان از تهران وارد و مرکز راه اندازی گردید.
*بنابراین در نهایت تلاشها نتیجه داد.
تازه اولکار بود، باید هزینههای مرکز و افراد دیالیزی تامین میشد. به همین دلیل تشکیل یک خیریه برای ادامه کار مطرح گردید. به این منظور از 200 نفر از مسولان، کسبه و کارخانهدارهای شهر با نظارت آیتالله احمدی در مجموعه ورزشی قدس دعوت شد ولی استقبال چندانی صورت نگرفت.
*معمولا در چنین مواقعی اکثر شهروندان دعوت شده در جلسه حاضر میشوند چه علتی داشت که استقبال زیادی نشد؟
آن زمان هنوز مردم با تشکیل اینگونه خیریهها آشنا نبودند و شاید اهمیت موضوع را هم مشخص نبود. بهر حال تلاشهای ادامه یافت تا اینکه به خواست خدا خیریه بقیتاله ویژه بیماران خاص در سال 1379 تشکیل و هیات امنای آن شکل گرفت. از آن به بعد کار به صورت منسجم و با جلب کمکهای خیرین ادامه یافت.
*خیریه دفتر خود را کجا دایر کرد؟
دفتر این انجمن ابتدا در خیابان شهید محمد منتظری در ساختمان گرجی دایر و سپس مکانی برای آن ساخته شد.
*ساختمان اداری خیریه در چه نقطه از شهر واقع شده و چگونه ساخته شد و چه مشخصاتی دارد؟
ساختمان مرکزی خیریه در سه راه شهید رجایی واقع است، این ساختمانی سه طبقه با مساحت 1000 مترمربع را خیرین شهر در زمینی به مساحت330 مترمربع بنا کردند.
*فعالیت خیریه محدود به همان 5 عدد دستگاه ماند و یا گسترش یافت؟
به دلیل افزایش بیماران با حمایت خیرین همه ساله تعداد دستگاه های دیالیز افزایش یافت.
*محدوده کار خیریه به همان رفع مشکل دیالیز منحصر ماند؟
خیر با توجه به تجارب حاصل، خیریه وارد زمینههای آموزش شد و طرح های متعدد آموزشی را اجرا کرد.
*به غیر از بیماران دیالیزی به بیماران دیگر هم خیریه کمک میکند؟
پس از مدتی و با مراجعه بیماران دیگر از جمله بیماران خاص و نبودن خیریههای اختصاصی خاص آنها، فعالیت خیریه به پوشش دادن بیماران سرطانی، ام.اس، هموفیلی، تالاسمی و دیابتی هم گسترش یافت.
*در حال حاضر یعنی مهر 1399 در چه شرایطی به سر میبرید؟
به لطف خدا و خیران 45 دستگاه دیالیز و30 تخت بیمارستانی داریم و 2650 بیمار خاص هم تحت پوشش خیریه میباشند.
*در همان مرکزی که در سال 1374 در بیمارستان ساعی بنایش را گذاشتید؟
خیر چون مکان کوچک بود خیریه ساختمانی در انتهای بیمارستان ساعی را نوسازی و تجهیز کرد و مرکز دیالیز را به آن ساختمان انتقال داد.
پینوشت:
قدیرعلی مختاری متولد 1335 کنشگر و پیشران امور اجتماعی و خیر، مدیرعامل وقت خیریه.
-