سید ریحان ظهیر میردامادیاس
نام پدر: حسین
ولادت: 1322ه.ش-سده
سیدریحان در سال 1322 در محله درمحکمه خوزان سده در خانوادهای روحانی به دنیا آمد. پدرش حجتالاسلام سیدحسین ظهیر میردامادی از روحانیون خوشنام و امام جماعت بود. تحصیلات ابتدایی خود را در سده گذراند و برای ادامه آن به اصفهان رفت تا دوره متوسطه را طی کند. در دبیرستان شاگرد اول بود و پس از اخذ دیپلم، وارد دانشکده پزشکی شد. در سال 1345 دوره پزشک عمومی را به پایان رساند. سربازی را در منطقه کردستان گذراند و سپس در رشته تخصصی زنان و زایمان در دانشگاه تهران مشغول تحصیل شد و تخصص خود را در سال 1352 به اتمام رساند اما به این تحصیلات بسنده نکرد تا فوق تخصص را در سال 1356 در رشته غدد مترحشه داخلی و نازایی اخذ نمود. عضو هیأت علمی دانشگاه تهران شد و در ضمن کار، موفق به ابداعات جدیدی در رشتهاش گردید. اولین کاری که انجام داد، بررسی علل سقطهای جنین در سه ماه اول بارداری بود، بعد از آن تشخیص جنسیت جنین قبل از زایمان و نقص خلقتها بود که برای اولین بار به طور همزمان در سه کشور آمریکا، اسراییل و ایران انجام میشد.
پروفسور میردامادی سپس ضمن تدریس در دانشگاه تهران برای تحقیق و مطالعه به کشورهای مختلفی مثل انگلیس، فرانسه، شوروی سابق و استرالیا سفر کرد و از سوی سازمان بهداشت جهانی مامور به انجام چندین تحقیق در زمینه علل نازایی و همچنین علل سقط و نقص جنین در کشور شد که نتایج آن در دنیا استفاده شد. وی سالها در دانشگاه سیدنی استرالیا تدریس مینمود ولی هرگز کار در هیچ نقطه از جهان را به کشورش ترجیح نداد و در اولین فرصت به معالجه بیماران در تهران و زادگاهش مشغول شد.
سیدریحان میردامادی در دوران کاری خود موفق به انجام هزاران عمل جراحی سخت شد و انتشار بیش از 20 عنوان کتاب در زمینههای پزشکی را نیز در پرونده خود دارد. ماندگارترین کار او پایه گذاری مرکز پزشکی تحقیقاتی درمانی حضرت رسول اکرم(ص) خمینیشهر با کمک خیران است. این مرکز که به طور مختصر به خیریه حضرت رسول اکرم(ص) معروف است در تابستان 1400 موفق به اخذ مجوز راه اندازی بخش بیمارستانی خود شد و به دلیل موج پنجم کرونا در خدمت این بیماران قرار گرفت، ولی هدف نهایی خیران راه اندازی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی زنان و زایمان اعلام شد.
منابع:
کودکی و تحصیلات:
در خانواده ای روحانی در خمینی شهر به دنیا آمد. پس از اتمام تحصیلات ابتدایی در دبستان اسلامی عماد و شاگرد اول استان شدند، برای ادامه تحصیل به اصفهان رفت و پس از اخذ دیپلم، با مدرک شاگرد اولی بلافاصله، وارد دانشکده پزشکی شد و در سال 1345 فارغ التحصیل گردید. تخصص زنان و زایمان را از دانشگاه تهران در سال 1352 اخذ و مدرک فوق تخصص غدد مترشحه داخلی و نازایی را در سال 1356 دریافت نمود.
پس از پایان تحصیلات، در دانشگاه تهران مشغول گردید و پس از آن برای تحقیقات و مطالعات به کشورهای مختلفی مثل انگلیس، فرانسه، شوروی سابق و استرالیا می رود.
اهم فعالیت ها:
1.تدریس: در دانشگاه های تهران و سیدنی استرالیا
2.تحقیق: انجام طرح های تحقیقاتی متعدد و نیز طرح های سازمان بهداشت جهانی همانند تشخیص جنسیت و نقص خلقت جنین قبل از تولد، علل پر مویی خانم ها و کشف چهار علت جدید و نگارش 20 کتاب طبی و ده ها مقاله علمی
3.درمان بیماران: انجام هزاران عمل جراحی سخت و ویزیت بیمارانی که دارای وضعیت ویژه ای هستند و ویزیت بیماران خمینی شهری در مقاطع مختلف
4.تأسیس مؤسسه بزرگ تحقیقاتی پزشکی و بیمارستان حضرت رسول اکرم با کمک و همکاری خیرین
آثار و تألیفات:
انتشار بیش از 20 جلد کتاب در زمینه های پزشکی در ایران و خارج از کشور
منبع:
شاهین، محمدعلی، سرگذشت پزشکی، گفتمان اندیشه 1401
پژوهشی در سیر تحول بهداشت و درمان در پیشینه خمینیشهر)