دکتر رضا شکرانی
ولادنت: 1340
آخرین مدرک تحصیلی:
دکترای علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تهران
شرح حال:
دکتر رضا شکرانی به عنوان یکی از نویسندگان قرآنی خمینی شهر عضو هیات علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان است که سال 70 با تنی چند از همکارانش رشته الهیات را در دانشگاه اصفهان راه اندازی کرد.
آثار:
- المعجم المفهرس لجمل القرآن «جلد اول»
- درآمدی بر تحلیل ساختارهای نحوی قرآن
- ترجمه «مبانی و فن ترجمه»
مقالات:
- بررسی لعن در زیارت عاشورا از دیدگاه قرآن کریم
- پژوهشی پیرامون پدیده اعراب در مقایسه با مقوله های «نقش» و «وجه» دستور زبان فارسی
- تحلیل ساخت های نحوی قرآن
- تحلیلی از مفاد روایات عدم جواز تفسیر به رای
- تحلیلی توصیفی از اختلافات تفسیری تفاسیر
و...
زندگینامه از خود نوشته وی در مطالب مرتبط
راوی: رقیه رفیعی بانی و مدیر عامل موسسه
مکان مصاحبه:کوشک محل نهاد
محورهای گفتگو: چگونگی شکلگیری، روند توسعه و تحولات و اقدامات.
*چه شدکه گذرتان به کوشک افتاد و موسسه عفیفه کوشک را بنا نهادید؟
سال 1379 فرماندار ناجح پامناری به واسطه سابقه فعالیتهای فرهنگی و هنریام در خمینیشهر از بنده خواست تا برای برگزاری کلاسهای هنری عازم کوشک بشوم. اولش آمده بودم که چند تا کلاس هنری راه بیندازم، همین کار را هم کردم اما وقتی بیشتر به میان مردم رفتم احساس کردم که رسالتی از این بالاتر دارم و همین شد که سراغ شبکه بهداشت، بهزیستی، هلال احمر و مرکز فنی حرفهای رفتم. آنها هم خوب همراهی کردند.
*چه نوع همکاری؟
کمکهای آنها به شکل فرستادن مربی و برگزاری کلاس آموزشی بود که گاه در این جلسات بیش از هزار بانوی کوشکی شرکت میکردند.
*کارتان را با چه امکاناتی شروع کردید؟
کار را با یک میز، چند تا صندلی، دو تا خودکار و چند تا برگه کاغذ در طبقه فوقانی درمانگاه حضرت زهرا (س) شروع کردم. چند سال که گذشت مجبور شدم مکان را تحویل بدهم و یک خانه قدیمی در یک کوچه متروکه کرایه کنم. خانه دو تا اتاق بیشتر نداشت، ولی با وجود امکانات کم، کار ادامه یافت. چند سال در این خانه بودیم تا اینکه یک روز که شهردار نصیری برای بازدید از کانون آمده بود، از شورای شهر خواست تا مکانی را در اختیار موسسه بگذارند. یک خانه برایمان کرایه کردند و به مدت دو سال کرایهها را پرداخت نمودند و بعد از آن پرداخت کرایه توسط موسسه انجام گرفت، گرچه درآمد حاصل از برگزاری کلاسها، بسیار نا چیز بود.
*چرا شهریه بیشتری نمی گرفتید؟
پرداخت هزینه زیاد، در توان خانوادهها نبود و برای برگزاری کلاسها به حداقلها بسنده کردیم چون هدف این بود که سطح فکری، فرهنگی، اعتقادی و اقتصادی بانوان کوشک ارتقا پیدا کند.
*و این جریان خانه به دوش بودن ادامه یافت؟
بالاخره بعد از چند بار خانه به خانه شدن، بهار سال 1394 با کمک نماینده شهرستان، شورای شهر و شهردار کوشک ساختمان قبلی شهرداری طی تفاهم نامهای در اختیار موسسه قرار گرفت تا در سایه یک ساختمان مناسب بیش از پیش به بانوان این شهر خدمت ارائه بدهد.
*حلا چه وضعیتی دارید؟
بعد از گذشت 15 سال چندین کارگاه داریم که بالغ بر صد نفر خانم سرپرست خانوار از آن ارتزاق میکنند. در حال حاضر کارگاه های تولید کناره و بالش، تولید سنگهای زینتی، تولید مانتو، قلمزنی، تولید زعفران، قارچ و سبزیجات دایر شده است. زندگینامه شهدای کوشک را هم تدوین کردهایم. فروشگاه تولیدات کارگاه خیاطی، سبزیجات خشک، کیفهای چرمی و نیز فروشگاه کیک و شیرینی خانگی در موسسه دایر است.
*دربین مسولین استانی و کشوری موسسه شناخته شده است؟
بله مسولین از شهرستان، استان و معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده از این موسسه بازدید نمودهاند و این مرکز فرهنگی که حالا برای خودش تبدیل به یک موسسه اشتغالزا و کارآفرین نیز شده در سطح کشور و استان شناخته شده است.