جمعه, 14 ارديبهشت 1403 Friday 3 May 2024 00:00

             حاج آقارضا صهری 

نام پدر: آیت ‏اله حاج آقا جمال‏الدین صهری

زاد روز: سال 1312

درگذشت: اول مهر 1380

آرامگاه: آرامستان تاریخی ورنوسفادران

سوابق:

روحانی، مبارز قبل از انقلاب اسلامی

امام جماعت مسجد زاغ آباد ورنوسفادران

فعال عمرانی، فرهنگی و اجتماعی

اولین رییس بنیاد مسکن شهرستان خمینی ‏شهر

منتخب مردم در شورای اول اسلا‏می‏شهر خمینی‏ شهر

اولین رییس شورای اسلا‏می‏شهر خمینی ‏شهر1380

سیدرضا فرزند ارشد آیت اله سید جمال‏الدین صهری، در سال 1312 متولد شد .............پس از وفات پدر در اواخر دهه 1340 فعالیت‏های مذهبی و اجتماعی خود را در کسوت روحانیت افزایش داد. به شهادت اسناد و گفته‏های شاهدان وی یکی از مبارزان و فعالان اجتماعی قبل از پیروزی انقلاب اسلا‏می‏و مدیران فعالان اجتماعی پس از پیروزی انقلاب بود.

1- مروری بر فعالیت‏های پیش از پیروزی انقلاب حاج آقا صهری:

حجت الاسلام صهری به عنوان امام جماعت مسجد زاغ‏آباد آن مکان را به یکی ازپایگاه‏های مبارزان ضد استبداد. تبدیل کرده بود و به عنوان مشوق و پشتیبان آنها عمل می‏نمود. ایشان از سال‏ها قبل از اوج گیری مبارزات در منزل خود و درمکان‏های دیگر جلسات متعددی با حضور دانشجویان، و مبارزان تشکیل ‏می‏داد. در این حلسات مباحثی که بیان ‏می‏شد کاملا سیاسی بود و حتی سران مطرح ضد رژیم اصفهان هم در آن حضور پیدا ‏می‏کردند. در زمان اوج انقلاب مسجد زاغ‏آباد از پایگاه‏های اصلی شکل‏گیری تظاهرات و راهپیمایی‏ها بود. در تمام این برنامه‏ها وی با وجود ممنوع‏المنبر‏ی و تحت تعقیب بودن توسط ساواک مستقیم و غیر مستقیم حضور داشت و مدیریت و برنامه‏ریزی کارها را بر عهده می‏گرفت.

2- مدیر و فعال اجتماعی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی

زنده یاد صهری پس از پیروزی انقلاب نیز در تما‏می‏ صحنه‏ها حضور داشت. تاسیس و ریاست بنیاد مسکن انقلاب اسلا‏می‏ شهرستان و تقسیم زمین بین نیازمندان، داوطلبی در دوره دوم نمایندگی مردم شهرستان خمینی‏شهر در مجلس شورای اسلا‏می ‏و کسب رای سوم، شرکت در دوره اول انتخابات شوراهای اسلا‏می‏شهر و راهیابی به شورای شهر خمینی‏شهر از جمله سوابق پس از انقلاب ایشان است.

اولین رییس شورای اسلا‏می‏شهر خمینی ‏شهر

در اردیبهشت 1378، اولین دور انتخابات شوراهای اسلا‏می‏شهر و روستا در سراسر کشور از جمله خمینی‏شهر برگزار شد. در نتیجه، مهرالسادات حسنی، سیدرضا صهری ، فریدون الهیاری، حمید عشقی، سید محمدباقر رضایی، عبدالله کیانی، احمد لطفی و سید محمدباقر احمدی به شورا راه یافتند و حاج‏آقا صهری را به عنوان ریاست شورا و مهندس محمود عابدی را به عنوان شهردار انتخاب نمودند. یکی از پر ثمر‏ترین دوران‏های زندگی مرحوم صهری دوران کوتاه حضور وی در شورای اسلا‏می‏شهر خمینی‏شهر بود که با درایت توانست، در بین اعضای شورا علی‏رغم گرایش‏های متفاوتشان همدلی و همسویی ایجاد کرده و با انتخاب یک شهردار بو‏می‏فعالیت‏های عمرانی بزرگی را در شهر رقم بزند.

مدیران اجرایی و عمرانی شهرداری آن زمان معتقدند که حمایت‏های بی‏دریغ و همه جانبه مرحوم صهری و احترام ویژه مردم به ایشان سبب شد که بسیاری از طرح‏های عمرانی در شهر رقم خورده و اجرایی شود. احداث خیابان‏های جدید، تعریض معابر، تخریب بافت‏های فرسوده مزاحم، پشتیبانی از طرح‏های فرهنگی مانند احداث فرهنگسرای بعثت، طرح چشمه لادر و بام سبز و... از جمله جلوه‏های حضور حاج‏آقا صهری در شورای شهر و همراهی بقیه اعضا با وی بود.

در گذشت زود هنگام:

رضا صهری در اولین روز از مهر1380، بر اثر عارضه قلبی جهان خاکی را وداع و به سرای باقی شتافت و با در گذشت زود هنگام خود شهر را از خدمات خود محروم نمود. وی با حضور گسترده مردم در آرامگاه خانوادگی واقع در آرامستان تاریخی ورنوسفادران، به خاک سپرده شد.

 

نوشتن دیدگاه