پنج شنبه, 22 آذر 1403 Thursday 12 December 2024 00:00

فکر اولیه کنگره شعر میلاد آفتاب در انجمن ادبی سروش که روزهای جمعه قبل از ظهر تشکیل می شد به وجود آمد. انجمن در ایام تولد حضرت ابا عبدا... (ع) و برادر و فرزند بزرگوارش جلسات ویژه ای داشت که همین جلسات پایه اولیه کنگره میلاد شد. اولین دور کنگره در روز پنجشنبه 17 بهمن 1370 مطابق با دوم شعبان 1412قمری در ورزشگاه قدس برپا شد و تا پایان سال 1387 هجده کنگره برپا گردید.
هدف برگزارکنندگان بالا بردن سطح فرهنگ و اخلاقیات در بین اهالی و رواج شعر در بین همشهریان و رشد سطح کیفی شعر شاعران خمینی شهر و معرفی شاعران و جایگاه شعر شهرستان به همه کشور بود.
کنگره اول با وجود اینکه اولین تجربه گسترده فرهنگی در شهر بود با استقبال فراوان روبرو و بسیار پرشور برگزار شد به شکلی که علاوه بر حدود 800 نفر جمعیتی که در سالن ورزشگاه قدس حاضر بودند، جمعیت بسیاری هم روی سکوها و سرپا در اطراف سالن ایستاده و زمین ورزشی پشت سالن هم به شکل مداربسته زیر پوشش بود. سال بعد مسوولین کنگره برای رفع مشکل کمبود جا مکان کنگره را به سالن گلزار سید محمد تغییر دادند. بعد از چند سال سالن سینمای شهر آماده شد و کنگره به آنجا انتقال یافت. در بعضی از سال ها به دلیل عدم همکاری مسوولین مربوطه سالن دانشگاه صنعتی برای برگزاری کنگره اجاره می شد و یک سال هم کنگره در سالن ورزشی مادر برگزارگردید.
زمان برگزاری کنگره هر سال شام تولد امام حسین (ع)، حضرت اباالفضل (ع) و امام سجاد(ع) به مدت سه شب بود. در طول این 18 سال شاعران برجسته کشوری زیادی مهمان
شهروندان خمینی شهری بودند وهزینه های کنگره توسط مردم تامین می شد.
سال 88 با توجه به اوضاع سیاسی بعد از انتخابات، كنگره برگزار نشد. مرحوم اصغرخاسته، عبدالعلی صادقی، برادران فخاری (به ویژه مهدی فخاری که دبیری کنگره را به عهده داشت.) ، استاد حداد،سعید بیابانکی، جواد زهتاب، محمود خان احمدی و... از فعالان برگزاری این کنگره بودند.
منابع:
گفتگو با اصغر خاسته از بنیانگذاران کنگره
پایگاه خبری - دانشنامه ای فرصت آنلاین

نوشتن دیدگاه