در جستجوی اهالی منطقه که به هر شکل در کار مطبوعاتی دخیل بوده و روزنامه نگاری و خبرنگاری میکرده اند به افرادی چند بر می خوریم. در روزنامه "اخگر" چندین گزارش و مقاله از فردی با نام اختصاری "م.ح. فروشانی سدهی" وجود دارد.
این روزنامه نگار مطالب میراثی، اجتماعی و فرهنگی از جمله "کاشی های اصفهان را به کجا میبرند؟" و "ضرورتهای تاسیس بانک ملی در اصفهان" را در این روزنامه چاپ کرده است.
دومین نفر خانم "دکتر طیبه میردامادی" است که در فاصله سالهای 1300 تا 1312 مقالاتی در مجله "عالم نسوان" انتشار میداده است.
درهمین دوران دکتر "سیدمحمد میردامادی" از اهالی سده در استان خراسان دست به چاپ بولتن علمی و روزنامه می زده است.
در این بررسی ها در دهه 1330 به نام "جعفر نوروزی" برمی خوریم. جعفر نوروزی معروف به جعفر کتابی خبرنگار روزنامه اطلاعات در سده بوده است. وی پای این روزنامه سراسری را به شهر باز و دفترآن را دایر و خود خبرنگار و عکاسی آن می شود. وی 13 سال به کار خود ادامه میدهد. از سال 1344 اکبر لطفی از اولین عکاسان شهر جای جعفر کتابی را میگیرد. در همین سالها نمایندگی روزنامه کیهان در اختیار حاج حسن صرامی بوده و عباسعلی کوشکی خبرنگار آن بوده است. سپس مرحوم تنهایی نمایندگی این روزنامه را در ابتدای خیابان امام جنوبی فعلی فعال میکند و خود خبرنگاری آن را به عهده میگیرد.
در دوران دفاع مقدس به نام چند نفر از رزمندگان خمینی شهری برمیخوریم که همزمان با حضور در نبرد، اخبار و گزارشهایی نیز از جبهه ها ارسال می کردند.
شهید محسن کیانی خوزانی و شهید عبدالرسول شعیبی از جمله این افراد بودند.
محسن کیانی در 12 فروردین 1341 متولد و 28 مهر 1362 به شهادت رسید.
عبدالرسول شعیبی در سال ۱۳۳۴ دیده به جهان گشود و توسط منافقین ترور شد.
در ماهنامه شهر و شهروند که از سال 1380 تا اواخر 1385 منتشر می شد، اسامی افرادی چون عبدالعلی صادقی، مریم موسوی زاده و نیکدل به چشم میخورد.
با ظهور "فرصت"، "صبح اندیشه" و چند نشریه دیگر که گاه و بیگاه منتشر میشد، چهرههای جدیدی پا به عرصه خبرنگاری و روزنامه نگاری گذاشتند که فعالیت بعضی مقطعی و برخی همچنان ادامه دارد.
از آنجا که تعداد این افراد زیاد است نام بردن تک تک آنها در این مقال امکان پذیر نیست. در اینجا لازم است یادی از مرحوم محمد پاکروان یکی از قربانیان کرونا بشود.
محمد پاکروان از فعالان عرصه ورزش و رسانه و رییس سابق روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان در واپسین روزهای تیرماه به دیار باقی شتافت. او از چهرهای شناخته شده ورزش و رسانه استان و کشور بود که گزارشهای خوبی در رشته بسکتبال از این پیشکسوت ورزش در ذهنها ماندگار شده است. مرحوم پاکروان در جوار امامزاده سید محمد و در کنار پدر مرحومش به خاک سپرده شد.
ظهور نشریات و خبرنگاران تازه نفس سبب شد تا در مرداد سال 1389 اولین نکوداشت خبرنگاران شهر و تجلیل از پیشکسوتان برگزار شود.