دوشنبه, 31 ارديبهشت 1403 Monday 20 May 2024 00:00

خمینی‌شهر/ محله باولگان


محل دفن: قبرستان باولگان خمینی‌شهر مجاور مصلای نماز جمعه

در شب یلدای 1324 در محله باولگان سده به دنیا آمد چند سالی در دبستان مشغول به تحصیل بود که به دلیل ابتلا به گری(کچلی) از آنجا، اخراج شد و ناچار همراه پدرش رجب مشغول دست فروشی و پیله وری شد.
در سن 9سالگی، پدرش او را نزد استاد کاری به شاگری ‌گمارد. استاد، فردی سخت گیر بود ، ولی طبع شعر داشته و اشعاری زیر لب، زمزمه می کرد که باعث شد اصغر به شاعری، گرایش پیدا کند و به دلیل حافظه قوی خود، آنچه را می‌شنید، از بر کند.


در نوجوانی به کارگری و سنگ تراشی در کارخانه سنگبری، مشغول شد.


در سال 1354تصمیم به ادامه تحصیل گرفت و به سرعت دبستان و راهنمایی را با معدل خوب و استعداد خارق العاده، طی کرد و دو سال دبیرستان را غیرحضوری‌خواند که با شرایط انقلاب و جنگ و تنگدستی، روبرو شد و ادامه تحصیل برای او غیرممکن گردید.


در سال1356با سمت خدمتگزاری به استخدام آموزش و پرورش شهرستان خمینی‌شهر در آمد و در دبیرستان صائب( شهدا)، کانون فرهنگیان و دانش آموزان انقلابی که هم در انقلاب و هم در زمان جنگ، شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کرد، مشغول شدو یار و یاور انقلابیون‌ گردید.


اهم فعالیت ها:


1.فعالیت های انقلابی:
ایشان پس از علنی ‌‌شدن مبارزات مردم علیه رژیم ستم شاهی همراه و همگام با آنها در صحنه های مختلف حضور داشت
2.تشکیل ادبستان صفا:
به منظور کشف و پرورش استعدادهای شهرستان که نتیجه آن، ظهور شاعرانی چون بیابانکی، زهتاب، نیکنام، صفاریان، حاج هاشمی، سلطان پور، حاج باقری، احمدی، عباسیان، عمومی و دیگران بود.

3.کنگره شعر میلاد:
این کنگره که 18سال، به کار خود ادامه داد، بی نظیرترین کنگره شعر مردمی در سراسر کشور بود که در ایام تولد امام حسین(ع) به مدت سه روز با امکانات در حد صفر و به شکل جادی و مردمی برگزار می‌شد
4.سوگواره ادبی ثارالله:
5.زنده کردن زبان محلی ولاتی:
6.برپایی محافل بصیرت حسینی:
آثار و تألیفات:
دشت شبنم
عطر گندم، مهر مردم، کلوز1
نمکدون
جمع آوری خورشید در مغاک

و آثار نا تمامی چون: دستور زبان ولاتی و فرهنگ مردم محله ورنوسفادران


مدفن وی قبرستان تاریخی ورنوسفادران مجاور مصلای نماز جمعه می باشد.

نوشتن دیدگاه