به نقل ازسایت جماران،
حاج آقا طاهر مرتضوی
ولادت: اسفند 1322
محل تولد: سده
نام پدر: سید کریم مرتضوی
در گذشت: اردیبهشت 1401
پدر وی سید کریم مرتضوی از فرزندان مرحوم آیت الله سید محمدحسین مرتضوی از صالحان و نیکان آن زمان به شمار می آمد. سادات دیباجی در اصفهان در خمینیشهر به تقوا و علم و کرامت و بزرگواری شهرت دارند.
حجت الاسلام و المسلمین سید طاهر مرتضوی پس از ورود به مدرسه و پشت سر گذاشتن تحصیلات ابتدایی وارد حوزه علمیه اصفهان شد و نزد اساتیدی همچون مرحوم آیت الله سید علی مشکات، مرحوم آیت الله جلیل عالمی و مرحوم آیت الله مهدوی تلمذ کرد.
هجرت به نجف اشرف
وی در آغاز دهه چهل، یعنی در سال 1340 و در سن 18 سالگی با تحمل رنج و مشقت سفر، برای ادامه تحصیل رهسپار نجف شد و در حوزه نجف از درس بزرگانی همچون مرحوم آیت الله العظمی خویی و بعدها مرحوم آیت الله العظمی امام خمینی بهره برد.
آشنایی و ارتباط با حضرت امام
سید طاهر مرتضوی از همان روزهای نخستین با شنیدن خبر ورود حضرت امام به عراق و تشرف به کاظمین خود را از نجف به کاظمین رساند و با ارادت و دلدادگی تمام، نسبت به مراد و مقتدای خود در زمره یاران ایشان قرار گرفت.
محبت و ارادت سرشار به حضرت امام سبب شد که سید طاهر در تمام دورهای که در نجف بود، رابطه ای گرم با بیت حضرت امام داشته باشد.
همراهی با امام در سفرهای نجف به کربلا
از جمله توفیقات سید طاهر مرتضوی نشستن در ماشین حامل حضرت امام و همراهی ایشان در سفرهای زیارتی امام از نجف به کربلا بوده است. شرح این ماجرا در گفتوگوی ایشان آمده است. نکته جالب توجه اینکه بعدها، یعنی بعد از چند سالی که به سفارش حضرت امام برای همراهی با نهضت، به ایران میآید. هنگامی که با خانواده با ماشین شخصی خود از سوریه به عراق رفته و در مدت چند ماهی که در نجف بود، آنگونه که سید طاهر و همسرش میگویند، شبهای جمعه با ماشین شخصی خود امام را به کربلا میبرد و پس از زیارت به نجف باز میگرداند و این اوج صمیمیت و محبت امام به ایشان را میرساند.
وی همچنین ارتباط گرم با مرحوم آیت الله شهید حاجآقا مصطفی خمینی و مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی داشت.
فعالیتهای انقلابی
سید طاهر مرتضوی پس از شش سال اقامت در نجف با مشورت حضرت امام به وطن بازمیگردد و با توجه به قدرتی که در فن سخنوری و منبر داشت و از صدای خوبی نیز بهره مند بود، رفتهرفته در قم و اصفهان از طریق منبرهای آتشین و انقلابی در حمایت از امام و نهضت گام برمیداشت. وی از رفتن به نجف و دیدار با حضرت امام غافل نمیشد و پیوسته در راه ایران و عراق در رفت و آمد بود و از طرق مختلفی، از جمله پنهان کردن اعلامیه ها در زیر لباس های همسر خود، آنها را به ایران میرساند.
مناصب و مسئولیت ها
حجت الاسلام و المسلمین سید طاهر مرتضوی مسئولیت هایی از قبیل: مسوول دفتر امام خمینی در قم، ریاست دادگاههای کیفری تهران، معاونت آیت الله موسوی اردبیلی در قوه قضائیه (معاونت دادگاههای کیفری)، ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح در اهواز و معاونت امور مساجد کشور را در کارنامه کاری خود دارد.
ایشان همچنین در دوران جنگ با حضور در جبهه ها و مناطق مختلف جنگی به تبلیغ معارف دینی و ایراد سخنرانی میپرداخت و در این دوران یکی از برادران خود را تقدیم امام و انقلاب کرد. البته شهادت برادر ایشان، نه تنها از ارادتش به امام و انقلاب نکاست، بلکه آتش دشمن ستیزی و شعله ارادتش به امام و انقلاب را در وجودش بیش از پیش شعله ورتر کرد.