چاپ

اولین شماره: سال 1366

آخرین شماره: سال ۱۳۷۷

ترتیب انتشار: هفته‏ نامه

وضعیت انتشار: توقف

موضوعات: فرهنگی، اجتماعی، سیاسی

صاحب امتیاز و مدیر مسئول: دکترفضل الله صلواتی

محل انتشار: اصفهان

گستره فعالیت: شهر اصفهان

فکر انتشار نشریه نوید اصفهان در جلسات سیاسی، مذهبی دکتر فضل‏ الله صلواتی در سالهای اولیه پس از انقلاب مطرح شد. به دنیال آن وی امتیاز هفته‏ نامه را در اواخر دوره نمایندگی‏اش در مجلس شورای اسلامی در سال 1363 اخذ کرد. هدف از انتشار نشریه اطلاع رسانی و ارائه مقالات و اشعار سیاسی،‌ اجتماعی، انتقادی و ارتقاء جایگاه فرهنگ مکتوب در شهر اصفهان اعلام شد. مدتی با وجود مجوز شرایط برای راه اندازی و انتشار فراهم نمی‏شد. در نهایت همفکران دکتر صلواتی تحریریه ‏ای تشکیل و هر کدام با توجه به تخصص، بخشی را با تفکر جهادی، اعتقادی بدون چشمداشت مالی عهده دار شدند.

پیش شماره نمونه در دیماه و شماره نمونه در بهمن و شماره 1 در اسفند 1366 منتشر شد. این سه شماره رایگان برای اکثر نهادها، ادارات، مدارس و مدیران محلی و کشوری ارسال شد.

دفتر نشریه ابتدا در خیابان چهارباغ دایر بود و در سالهای بعد به دلیل مشکلات مالی به مکانهای دیگر مانند خیابان چهارباغ پائین، خانه ‏ای متروکه در خیابان احمدآباد و در سال آخر انتشار در ابتدای خیابان جی منتقل شد. 

در ابتدای انتشار، کار تهیه و تنظیم، تماما به صورت دستی و با ماشین تحریرهای قدیمی آغاز و سپس با یک دستگاه برقی انجام می‏شد.

با ورود رایانه در عرصه نشر، تحول در انتشارات پیدا شد و «زرنگار» کار را آسان‏تر کرد. به همین دلیل نوید هم یک رایانه 286 و چاپگر خریداری و کار به شیوه نوین ادامه یافت و در 26 تیرماه 1370، نخستین عنوان‏گذاری به جای استفاده از حروف برگردان، لتراست، به وسیله کامپیوتر انجام شد. به تدریج مشکلات مالی، کمبود و گرانی کاغذ و فیلم و زینک، شرایط را سخت کرد.

همزمان با انتشار هفته‏ نامه، به جهت فقدان نیروهای کارآزموده، کارکنان دوره‏ های فشرده خبرنگاری و روزنامه نگاری را گذراندندکه بعدها بسیاری از روزنامه نگاری که با این هفته نام آغاز کردند، در اصفهان یا شهرهای دیگر خود مسئولیت یا دبیری روزنامه ‏ای را بر عهده گرفتند و با نشریات مختلف همکاری کردند و یا جزو مدرسین حوزه ارتباطات و روزنامه نگاری شدند.

«نویداصفهان» از همان ابتدا مقالات مذهبی، تحلیل ‏های سیاسی، انتقادهای سازنده و طنز، جلوگیری از نشر شایعه، حمایت از عدالت خواهی وآزادی و اسلام و وطن دوستی و دیندای و مردم داری، پرهیز از ظلم ستیزی، تورم و گرانی، عدم اتخاذ مواضع یک سویه، برخورد با رانت خواری و ثروت اندوزی ناصواب، را انتشار می‏داد.

نویسندگان مطرح استان اصفهان و کشور مطالب متنوعی برای نشریه ارسال می‏کردند. از اهالی خمینی‏ شهر به جز دکتر صلواتی، حجت ‏الاسلام و المسلمین محمود صلواتی، استاد حسنعلی زهتاب، غلامحسین صرامی، مرتضی باباصفری، احمد صرامی، فرید صلواتی، مرحوم عطاءالله ابطحی، مرحوم حاج احمد غفورزاده (استاد طلایی)، روانشاد علی غفورزاده (قیام)، مرحوم استاد اصغر خواسته آثار و نوشته‏های خود را برای نوید ارسال می‏کردند.

دکترفضل ‏الله صلواتی، صاحب امتیاز و مدیر مسئول

دکتر صلواتی فرزند مرحوم آیت‏الله حاج شیخ حیدر‏علی صلواتی، در دیماه سال 1317 متولد و در خانواده علم و تقوا پرورش یافت و مدتی در کنار پدر و در مدارس علوم دینی به آموختن دروس مقدماتی حوزه پرداخت.

در سال 1339 از دانشسرای مقدماتی اصفهان فارغ‏التحصیل شد و در روستاهای مبارکه به تدریس پرداخت. در سال 1340 دیپلم ادبی گرفت. از سال 1341 تا 1344 در دانشکده ادبیات اصفهان در رشته زبان و ادبیات عربی تحصیل کرد. همانسال در دانشکده الهیات دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات عربی برای دوره کارشناسی ارشد و دکتری با بالاترین امتیاز قبول شد. اما دانشگاه به سبب مبارزات سیاسی وی مانع ادامه تحصیل ایشان شد و در سال 1349 با محاسبه دروس گذرانده شده، مدرک کارشناسی ارشد را برای ایشان تصویب کرد. پس از انقلاب در سال 1380 توانست دوره دانشوری زبان و ادبیات فارسی را تا دکترا بگذراند. وی همچنین در دوران تبعید در یزد دروس حوزوی را در نزد اساتیدی چون آیت‏الله صدوقی ادامه داد. وی همزمان از سال 1342 تا سال 1350 که توسط ساواک دستگیر شد در مدارس اصفهان و بخش ماربین، از جمله دبیرستان عماد تدریس می کرد و تا سال 1350 کارمند آموزش و پرورش اصفهان بود. سابقه مبارزاتی او به دوران مصدق می رسید و همواره در شکل دهی مبارزات مردم اصفهان و شهرهای اطراف از جمله راهپیمائی های عاشورای سالهای 40، 41 و 42 را در اصفهان نقش داشت.