جمعه, 07 ارديبهشت 1403 Friday 26 April 2024 00:00

نام:                     امان الله جزینی

 

متولد:                 1333

 

 محل تولد:            روستای احمدآباد درچه

 

تاریخ شهادت:         23 1ردیبهشت 1361 شلمچه

شرح حال:

در خانواده مذهبی متولد گردید. در سن هفت سالگی برای تحصیل به دبستان جلالی احمدآباد وارد شد.
پس از اتمام دوران ابتدایی و دریافت مدرک ششم خویش به علت این که تنها پسر خانواده بود جهت کمک به تامین هزینه های زندگی مشغول به کار شد. در دوران مدرسه بین دانش آموزان نمونه بود. دوران راهنمایی در مدرسه شبانه تحصیل کرد و به علت علاقه به مسائل مذهبی در مجالس مذکور شرکت فعال داشت.
فعالیت های دوران انقلاب
با تعدادی از دوستان همفکرش به تشکیل مجالس مذهبی اقدام می کرد. به علت علاقه در سخنرانی های شخصیت های مذهبی- انقلابی در سطح شهر اصفهان شرکت و دیگران را به شرکت در این گونه مجالس تشویق و ترغیب می کرد. در یکی از سخنرانی ها با هجوم ماموران رژیم پهلوی که منجر به درگیری و ضرب و شتم مردم شد شهید جزینی بوسیله ماموران مضروب می گردد. وقتی از او سوال می شود چه احساسی در برابر ضربات باطوم داری می گوید: برای من لذت بخش و شیرین است و بسیار خوشحالم چون بخاطر اسلام بود. با اوج گیری اعتراضات مردمی علیه حکومت ستم شاهی شهید جزینی در پخش اعلامیه های رهبر فقیه انقلاب و شرکت در راهپیمایی ها فعالانه شرکت می کرد. مدتی از سوی نیروهای ساواک تحت نظر و تعقیب بود ولی با هوشیاری از چنگ آنان فرار کرد. برای ترویج فرهنگ اسلامی- انقلابی اقدام به برپایی نمایشگاه های کتاب در شهرهای اصفهان- تبریز- داران- اردستان و چند شهر دیگر را به عهده گرفت.
فعالیت های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
شهید امان الله جزینی بعد از پیروزی انقلاب برای مقابله با توطئه های دشمنان و عمال داخلی آن ها در هر مکان و زمان که لازم بود شرکت می کرد. با تاسیس سپاه پاسداران به عضویت سپاه ناحیه درچه درآمد و مدتی در واحد عملیات و بعد در واحد روابط عمومی خدمت نمود به علت توانمدی های مختلف به عضویت شورای فرماندهی سپاه درچه انتخاب گردید. در واحد روابط عمومی برای ارتقاء سطح اعتقادات مردم اقدام به تشکیل کلاس های مختلف عقیدتی- سیاسی در شهر درچه و اطراف آن نمود. با توجه به اطلاعات و آگاهی ها ایشان در کلاس ها به نحو خوبی مسائل روز را تجزیه و تحلیل می کرد. مدتی برای خدمت به طبس اعزام شد و پس از بازشت مسئولیت واحد آموزش سپاه را به عهده گرفت و با توجه به نیاز به نیروهای آموزش دیده بسیجی فعالانه در این راستا خدمت کرد.
دوران دفاع مقدس
با شروع جنگ تحمیلی و حمله گسترده رژیم بعثی به کشور اسلامی ایران برای دفاع از تمامیت ارضی کشور به جبهه آبادان اعزام گردید و مدتی به عنوان فرمانده خط دفاعی خدمت نمود. در بهمن ماه 1360 به جبهه غرب دزفول اعزام شد و مدتی به عنوان فرمانده جبهه شهداء آن منطقه به دفاع از کیان میهن اسلامی در مقابل متجاوزین پرداخت. بعد از عملیات فتح المبین به درچه بازگشت ولی بعد از مدت کوتاهی همراه تعداد کثیری از رزمندگان درچه به اهواز و تیپ 25 کربلای آن زمان اعزام و با توجه به سوابق و تجربیات به عنوان فرمانده گردان مسلم در تیپ کربلا منصوب شد. در عملیات اصلی بیت المقدس در مرحله اول که منجر به آزادسازی جاده اهواز خرمشهر گردید گردان مسلم شجاعانه شرکت کرد. در ادامه عملیات که هدف اصلی آن آزادسازی خرمشهر بود هنگام آماده شدن نیروهای اسلام برای حمله نهایی به دشمن بعثی در منطقه شلمچه در تاریخ 23/2/1361 در درگیری با دشمن به درجه رفیع شهادت نائل گردید.
قسمتی از وصیت نامه شهید
برادران و خواهران گرامی؛ شیعه در طول تاریخ راهش خونین است چون وقتی که گفته خود را و حقانیت خود را نمی توانست به گوش جهانیان برساند با خونش اثبات می کرد و به آیندگان این گواهی را می داد که من با خون خود به رگ خشکیده جامعه و جهان طاغوت زده دمیدم و جامعه را به حرکت وا داشتم. تذکر می دهم به خواهران دینی خودم، خواهران، حیارا، حیارا، عفت را، عفت را، سرلوحه خود قرار دهید و همچون زهرا و زینب(س) حسین گونه تربیت کنید.
گروه فرهنگی بشارت درچه
کنگره سرداران و 2300 شهید خمینی شهر

آگهی ها
تبلیغات