پنجشنبه بازار
تاریخچه:
تا اواخر دوره قاجار چهارشنبه بازار به عنوان بازار روز دایر بوده و روزهای جمعه در منطقه درمحکمه تا اطراف مسجد جامع فروشان دست فروشها از آبادیهای مختلف به خرید و فروش انواع محصولات، و کالاها و نیز تولیدات باغی خود به شکل نامرتب میپرداختند. مثلا اهالی نصرآباد انگور مرغوب خود را دراین بازار عرضه می کردند. نقل است در آن روزگار آقاسیدعلی نجفآبادی (۱۲۴۷-۱۳۲۱ش)، از علمای نامدار معمولا از طریق جاده شهر به سده برای سخنرانی در مسجد جامع فروشان به سده میآمد و این مناظر را بارها شاهد بود تا اینکه یک بار در سخنرانی خود میگوید همه چیز سده خوب است ولی این وضع خرید و فروش جمعهها خوب نیست. پس از آن کدخداها جلسه میگیرند و قرار میشود روزهای دوشنبه در محله فروشان و روزهای پنچشنبه در محله خوزان، بازار دایر شود و به این ترتیب دوشنبه و پنجشنبه بازار شکل میگیرد. بعضی بیان می کنند قسمت اصلي بازار در قديم سقف طاق و چشمهاي با خشت و گِل و نقوش زيبا داشت ولي الان اثري از آن نيست.
مشاغل موجود در بازار:
میوه و تره بار
لوازم خانگی
مواد لبنی و خوار و بار
مشاغلی مثل خاتم کاری ولوازم سنتی
البته روزهای پنجشنبه دست فروش ها به مجموعه اضافه می شوند و رونق بازار افزایش می یابد.
بناهای مذهبی و تاریخی:
مدرسه علمیه مشکات
مسجد جامع خوزان
مسجد سرپل(آیت الله مشکات)
حمام
نشانی: خمینی شهر، شرق خیابان شریعتی جنوبی
این بازار در قسمت شرقی خیابان شریعتی قرار گرفته که پس از طی مسیر کوتاهی به دو راسته تقسیم می شود که یکی از آن ها به مسجد جامع خوزان منتهی می شود.
بازار دو ورودي دارد؛ ابتداي كوچه، ورودي اصلي تابلوي كوچه مسجد سرپل خوزان و ابتدای كوچه، ورودي فرعي دو تا تابلو زده؛ يكي كوچه پنجشنبه بازار و دوم مسجد آيتا... مشكات .