نام: سیف الله جعفری
ولادت: 1328ه.ش
محل تولد: خمینی شهر/ محله گاردر
کودکی و تحصیلات:
ابتدایی را در مدرسه سروش، دبیرستان را عماد و صائب و سال آخر دبرستان را در دبرستان حکیم ثنایی تحصیل می کند.
تحصیلات خود را در خمینی شهر شروع می کند و در سال 1345در رشته ریاضی، دیپلم می گیرد. پس ازخدمت سربازی و مدتی فعالیت در راه اندازی ذوب آهن اصفهان به آلمان می رود و در سال 1354 در رشته متالوژی مدرک مهندسی را اخذ می کند. سپس به برلین می رود و دوره فوق لیسانس گرفته و در سال 1360 در رشته مواد پیشرفته با درجه عالی دکترا می گیرد.
اهم فعالیت ها:
1.تدریس: ایشان در رشته تخصص خود در مقاطع مختلف دروسی چون مواد پیشرفته، فرآیندهای نوین و طراحی ماشین آلات را در دانشگاه های آلمان تدریس می کند و صدها دانشجوی دوره تحصیلات تکمیلی از کشورهای مختلف نزد ایشان پایان نامه گذرانده اند.
2.تحقیق: پروژه های زیادی را در رابطه با صنعت و نیاز آنها در زمینه مواد و ساختمان هواپیماها و محصولات دیگر به انجام رسانده اند و همچنین پروژه هایی در رابطه با میکروالکترونیک و مگاترونیک و طراحی ماشین آلات به اتمام رسانده است.
3.مطالعات شخصی: دکتر جعفری علاوه بر رشته خود به ادبیات فارسی و عرب و فلسفه نیز علاقمند بوده و در زمینه آنها مطاله می کند. همچنین فعالیت های اجتماعی مثل کانون مهندسین و متخصصین ایران در آلمان را به راه انداخته و نشریه ای هم در این زمینه منتشر می سازد تا از این طریق بتواند ارتباط خود را با ایران حفظ کرده و با دانشگاه های کشور، همکاری نماید.
4.تألیف: ایشان در زمینه های مختلف تخصص خود مقالات متعدد بین المللی نگارش و چاپ نموده و جزوات و کتبی برای دانشجویان تألیف و تدوین نموده است.
شرح:
سيف الله جعفري از جمله سدهی هاییست که پدر و مادرش به آبادان مهاجرت کرده بودند. او در سال 1328 متولد شد. آموزش های ابتدائی را در دبستان سروش و متوسطه را در دبیرستان عماد و صائب و حکیم سنائی اصفهان به پایان رساند. پس از اخذ دیپلم در رشتۀ ریاضی و خدمت وظیفۀ سربازی و پس از فوت پدر در سال 1349به اروپا مهاجرت نمود. ایشان در دانشگاه معدن لئوبن در اتریش در رشتۀ متالورژی آغاز به تحصیل کرد و در سال 1354 برای ادامۀ تحصیل و دکترا در دانشگاه فنی برلین به این شهر مهاجرت نمود. پروفسور جعفری در رشته های گوناگون فنی تحقیقات علمی خود را ادامه داد. وي تحقيق درباره اتصالات در رشتۀ الکترونیک را با پروژه اي در مورد اتصال سيم هاي ميكروني در قطعات الكترونيكي آغاز كرد و با مباحث ديگري همچون نصب قطعات ظريف الكترونيكي جهت مينياتوريزه كردن اين قطعات بر روي صفحات هادي (SMD) ادامه داد. پروفسور جعفري فعاليت خود را بعنوان دانشيار در انستيتو جوش و پوششهای فلزی و غیر فلزی در رشتۀ مکانیک و ماشین سازی دانشگاة فني برلن از مهر ماه 1354 تا شهريور 1359 ادامه داد. نتيجة اين تحقيقات تز دكتراي ايشان با عنوان "بررسي و تحقيق كيفيت اتصالات الكترونيكي با فرآيند مافوق صوت" بود.
ايشان با فعاليت هاي پژوهشی خود در رشتة مواد و اتصالات برای ابداع فرآيند هاي نوين در رشتۀ مکانیک و ماشین سازی، تحقيقات چشمگيري انجام داده است. نتايج اين تحقیقات در عمل توانست در ساخت وسايل جديد الكترونيكي و ساختمان ماشین آلات پیشرفتۀ صنعتی در آلمان کارساز و سودمند واقع گردد. وي با پژوهش هاي خود توانست اطلاعات جامعي در مورد چگونگي مشكلات اتصالات مواد گوناگون با هم، بدست آورد كه اكثر دست آوردهای تحقیقاتی اش در ساختن دستگاه هایِ پیشرفتۀ صنعتی کشور آلمان بكار گرفته شدند.
پروفسور جعفری در فعاليت هاي روزمرة علمی و پژوهشی خود در دانشگاه فنی برلین همواره تلاش کرده است تا با بکارگیریِ نرم افزارها و سخت افزارهای نوین کامپیوتر و دست آوردهای الکترونیک جهت کنترل کیفیت و توسعه و نوآوری فرآیندهای تولید ماشین آلات صنعتی و دستگاه های بدیع و مدرن مکانیک پیشرو باشد. قسمتی دیگر از فعالیت های پروفسور جعفری توسعه و پیشبرد اتوماسيون در فرآیندهای تولید وبکارگیری رباتیک در مکانیک و ماشین سازی و كنترل كيفيت روشهای تولید فرآورده های صنعتی بوده است. پروفسور جعفری همواره در ابداع و نوآوری فرآیندهای تولید صنایع حفظ محيط زيست را مد نظر داشته و با تحقیق و تفحص در پیآمدهای تولید نگهداری طبیعت در اولویت ویژه ای قرار داشته اند.
وی توانست از سال 1360 پژوهش هاي علمي خود را در دانشگاه فنی برلین با بكارگیری فرآيندهاي نوين تکنیک مانند ليزر، پلاسما و انرژي مافوق صوت در خودرو سازی و وسایل نقلیۀ پیشرفته توسعه دهد. و نتايج پژوهش هاي خود را قابل اجرا نماید.
پروفسور جعفري استاد راهنما، مشاور و راهنماي دانشجويان فوق لیسانس و دکترا در آماده سازي صدها پايان نامۀتحصيلي رشتۀ مکانیک و ماشین سازی بوده وآنها را براي رسيدن به هدف نهايي راهنمايي نموده است. در اين زمينه بيش از صدها دانش پژوه توانستند با ياري از تجارب علمي و كاربردي و راهنمايي هاي این دانشمند به درجات بالاي علمي فوق لیسانس و دکترا نائل آيند. همچنين پژوهشگران ساير كشورهاي صنعتي نيز همواره در تحقيق و تفحص از دانش پروفسور جعفري در رشتة مواد و اتصالات در مکانیک و ماشین سازی بهره مند شده اند. در اين زمينه ايشان در همكاريهاي ملي و بين المللي توانستند نام نيكويي بجاي گذارند بطوريكه بسیاری از دانشمندان كشورهاي پيشرفته از همكاري علمي با این استاد برجسته استفاده كرده اند. نتايج تحقيقات علمي پروفسور جعفري در بيشتر از 100 نوشتة علمي در مجلات علمي جهان منتشر شده اند. پروفسور جعفري كتابهائی در مورد كاربرد فرآيندهای مدرن ليزر، اشعۀ الکترونی، پلاسما و کاربرد خلاء براي جوش و لحيم مواد پیشرفتۀ صنعتی- کاربرد چسبها در بدنۀ وسایل حمل و نقل مانند قطارهای سریع السیر و هواپیماها تدوين و منتشر نموده اند. ايشان كتابهائی جهت نوآوري طراحي در دانش اتصالات و فرآیندهای مدرن انرژیهای تجدید پذیر در دست تهیه دارند.
با اين انتشارات مي توان به بهترين وجهي از كاربرد علمي فرآيندهاي نوين مانند ليزر و اشعة الكتروني و نيروي مافوق صوت و پلاسما براي اتصالات جوش و لحيم و چسب مواد تازه ابداع شده بهره جست. نام پروفسور جعفري نه تنها در دانشگاه ها بلكه در مراكز صنعتي آلمان نامي آشنا است. كارهاي علمي ايشان در پروژه هاي پيشرفتة صنعتي و توليد قطعات الكترونيكي بويژه صنايع فضايي و ترافيك به خوبي ديده ميشود. پروفسور جعفري با دانشجويان رابطة دوستانه و با دانشمندان درون وبرون مرزي تماسهاي
مثبتي برقرار كرده است. نتيجة اين تماس ها نشست هاي علمي بود كه به صورت هفتگي با دعوت از دانشمندان در زمينه هاي گوناگون دانشي در دانشگاه فني برلن برگزار ميکردند.
وی براي همكاري و همياري با جامعة علمي ايران از بنيان گذاران كانوني بنام كانون مهندسين و متخصصين ايرانی در آلمان هستند كه خود چندين دوره رياست اين كانون را بعهده داشتند. در زمان مسئوليت ايشان، قراردادهاي همكاري مثبتي با دانشگاه هاي مختلف ايراني منعقد شد.