میراث ملموس
بناهای مذهبی
میراث ناملموس
جاذبه های طبیعی
نهادها
فضای سبز گردشگری
مراکز علمی
مراکز فرهنگی
منابع
دسته بندی دانشنامه
تنظیمات ظاهری

شخصیت ها


نخود یکی ازحبوبات است که جایگاه خاصی دربین آنها دارد و طب سنتی آنرا سلطان حبوبات می ‏شناسد از طرفی جامعه شناسان راز ظهور تمدن‏های مختلف در حاشیه بین ‏النهرین را کشت و مصرف فراوان این محصول در آن مناطق می‏دانند. نخودچی یکی ازفرآورده‏های نخود است که بدون پختن و به شکل آجیل و تنقلات از قدیم اغلب همراه کشمش مصرف می‏شده است به فرآیند تولید نخودچی نخود‏بریزی می‏گویند .


ریشه نام نخود بریزی


نخود‏بریزی از دو کلمه تخود و بریزی تشکیل شده است. نخود که مشخص و همان است که پیشتر ذکرش رفت. ریزی از ریختن به معنی پاشیدن و پراکنده کردن است. ریزی در ترکیب با کلماتی مانند جوجه‏ریزی،پی‏ریزی و...هم به کار رفته است که معنی کلی آن انجام یک کار می‏باشد که نتیجه‏ای را در ادامه حاصل می‏کند مثلا در جوجه‏ ریزی مرغ پرورش پیدا می‏کند مضاف بر اینکه ریختن نخودها کف نم‏خانه یکی از مراحل تهیه نخودچی می‏باشد.


معنی نخودچی


این کلمه هم از دو کلمه نخود و چی ترکیب یافته است. معنی نخود روشن ولی چی پسوندی است که در آخر بعضی کلمات فارسی و ترکی استفاده می‏شود و معنی دارنده و انجام دهنذه و سازنده و منصوب می‏دهد.در اینجا به معنی آنچه منصوب به نخود است و یا فرآورده نخود می‏باشد. پس نخودچی یعنی محصولی که از نخود تهیه شده است.