اداره معارف اصفهان در سال 1298 گشایش یافت. نخستین رییس اداره معارف و اوقاف و صنایع مستظرفه اصفهان اسداله مصفا پسر میرزا آقاخان مصفا معروف به محاسب الدوله بود. با تشکیل این اداره تاسیس مدارس نوین در استان آغاز شد. در ابتدا مدارس تاسیس شده با نمره نامگذاری میشدند و در سالهای بعد استفاده از نام شعرا و بزرگان معمول شد.
اولین مدرسه در آبادی های ماربین در کوجان گشایش یافت. کوجان از روستاهای منطقه ماربین در شمال غربی اصفهان است که شاهزادههای قجری به آن توجه مخصوص داشتهاند و به نوعی تفرجگاه آنها محسوب میشده است. شاهزاده معتمدالدوله در سال 1300 مدرسه ای دو کلاسه به سبک جدید در منزل شخصیاش در این منطقه دایر کرد.
تا قبل از سال1302 مدرسه به سبک جدید در سده وجود نداشت و سوادآموزان به مکتب هایی میرفتند که در دکان، مسجد، تکیه یا در منزل شخصی تشکیل میشد. در سال 1302 حاج میرزا ابوالحسن سیادت (عمادالشریعه) به فکر تاسیس دبستان افتاد و با همت والای خود قدم به پیش نهاد و با تمام مشکلاتی که با آن مواجه گردید اولین دبستان را با نام «دبستان اسلامی» در درمحکمه خوزان تاسیس کرد. با این اقدام مخالفت ها شد که بخشی از آن را مکرم به شعر درآورده است.ولی بهرحال مدرسه به کار خود ادامه داد. دبستان مزبور در ابتدای تاسیس دارای 4 کلاس و به سرپرستی شخصی به نام شیخ ابراهیم اداره میشد. اهالی قدردان شهر به پاس زحمات آقای سیادت اولین دبیرستان منطقه را به نام دبیرستان «عماد سیادت » نامگذاری کردند.
نقل از راویان ماربین جلد 1 و 2
محمدعلی شاهین